Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

24 Ekim 2015 Cumartesi

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı


Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı

Yemeği içecekle aynı anda bitirmek bir sanattır ve incelik gerektirir. Ayrıca matematiğinizin de iyi olması lazım.

Yemeğiniz içeceksiz kalsa kuru kuru yemek zorundasınızdır, içeceğiniz sona kalsa içesiniz gelmez. İçecekle yemeği aynı zamanda bitirmek zor bir uğraştır ama başarılı olduğunuzda da keyfinden geçilmez. Ne son lokmanız kuru kalır ne de ağzınızda kalan son tat içeceğinizinki olur.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-1

Bu sanatı icra ederken en önemli şey porsiyon. Yemeğinizin miktarını ve içeceğinizin miktarını iyice analiz etmeli ve yemeğinizi ona göre yemelisiniz. Örneğin yemeğiniz içeceğinize göre daha fazla ise lokmalarınızı daha bol tutmalı ve
içeceğinizden alacağınız yudumlar seyrek olmalı. Yok yemeğinizin porsiyonu küçükse bu kez yemeğinizden ağzınıza attığınız her minik lokmayı içeceğinizle tatlandırmalı ve böylece durumu eşitlemelisiniz.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-2

Fastfood insan sağlığına oldukça zararlı ancak içecek ve yiyeceğin eşit miktarda olduğu bir alan. Burgerler zincirlerinde sipariş verdiğiniz yemek her zaman içeceğinizle eş zamanlı biter. Bunun en büyük nedeni eşit porsiyonlarda servis edilmeleridir. Örneğin annelerimiz tabaklarımızı doldururken yeterli miktarda içeceğimiz olup olmadığına bakmaz. Ya da bir restoranda sipariş verdiğimiz yemekdaha gelmeden getirilen içeceğimiz biz daha mezeleri tadarken yarılanır.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-3

Bazıları için - özellikle içeceği yemekten sonra ya da yemeğin ortasında bir dikişte içenler için-  bu sadece bir takıntı olsa da yemeğini içeceğiyle aynı anda bitirmeye çalışan kişi için bu bir yaşam biçimidir ve en önemlisi damak tadıdır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı