Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Fincan Böreği Tarifi

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta 
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz 
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma 
2 adet soğan 
4 adet sivri biber 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık
konur. Diğer hamur üzerine kapatılır. Ağzı geniş bir süt fincanıyla kıymalar ortada kalacak şekilde yuvarlaklar kesilir. Fincan börekleri bol yağda kızartılır ve sıcak servis edilir. 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı