Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

24 Ekim 2015 Cumartesi

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Yemeklerle Aranız İyiyse, Bu İçerik Tam Size Göre!

1. Sini Kebabı

Diğer adı Tepsi Kebabı. Sini Farsça'da '' Tepsi '' demek. Kıyma, çeşitli malzemeler ve baharatlarla harmanlanarak tepsiye açılır. Üzerine domates,soğan ve biber eklenerek fırında pişirilir. Evinizde malzeme veya fırın yoksa, Hatay'daki herhangi bir kasaptan sipariş edebilirsiniz.

2. Kağıt Kebabı.

İsmini kağıda sarılmasından alır. Tepsi kebabının küçüğüdür. Dondurularak üniversite öğrencilerine veya şehir dışında yaşayan akrabalara gönderilebilir. 

3. İçli Köfte

Arapça adı; Kibbe'dir. Özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir. İsteğe göre haşlama veya kızartma yapılabilir.

4. Hirisi

Bayramlarda veya adaklarda Alevi kesim tarafından kazanların içinde yapılır. Bir kab'a konarak poşetlenir ve gelen insanlara dağıtılır.

5. Abugannuş

Meze çeşididir. Közlenmiş biber,domates ve patlıcan'ın doğranması ile yapılır. İsteğe göre üzerine nar ekşisi dökülebilir. Dondurucu'da saklanarak kışında yenilebilir.

6. Humus

Meze çeşididir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Üzeri domates,salatalık turşusu ve biberle de süslenebilir. 

7. Zahter Salatası

Meze çeşididir. Kekik,domates,maydanoz,nane,taze soğan,zeytinyağı ve nar ekşisi ile yapılır. 

8. Hatay Usulü Tavuk Döner

Lavaş ekmek ile yapılır. İçine domates sosu,doğranmış köz biber,soğan salatası koyulabilir.

9. Künefe

Hatay'ın vazgeçilmez tatlısıdır. Özel peynir ile yapılır. Genellikle köz üzerinde bakır tepsi ile yapılanı tercih edilir. Üzerine dondurmada konabilir. 

10. Züngül

Diğer adı; Müşebbek'tir. Her tatlıcının vitrininde görmek mümkün.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**