Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Ekmek Poğaça Tarifi

EKMEK POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak
memesi kıvamındaki hamur mayalanması için yarım saat dinlendirilir. Kelepçeli kek kalıbı yağlanır. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve elle bastırılarak hafif açılır. Daire şeklindeki hamur rulo şeklinde açılır ve ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısımları altta olacak şekilde kelepçeli kek kalıbına yan yana yerleştirilir. Kalıp hamurlarla tamamen dolunca bir kez daha mayalanması için 20 dakika kadar bekletilir. Mayalanan ekmek poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**