Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

2 Kasım 2015 Pazartesi

LOKMA, LOKMA Tarifi, LOKMA Nasıl Yapılır?


Nursel'in Mutfağı'nın fotoğrafı.
Yarım kilo unu bir çorba kaşığı şeker ile karıştırma kabına alıp ortasına yaş maya ilave edin üzerine 2 bardak ılık su dökerek mayayı eritin.
Maya eridikten sonra iyice karıştırılarak hamur elde edin ve mayalanması için yarım saat beklemeye alın.
Mayalanan hamuru kızartmak için kızartma kabına sıvıyağ koyun,yağ kızdıktan sonra tatlı kaşığı yardımı ile lokma halinde tavaya atın ve pembeleşene dek kızartın
Şerbetini hazırlamak için, tencereye 1 kg.toz şeker, 3 bardak su ve yarım limon sıkarak kaynatın.
Kızartılan lokmaları sıcak şerbete salın ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın.
İsteğe göre sade veya üzerine tarçın, dövülmüş ceviz, kaymak koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı