Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

Peynirli domatesli börek

PİLELİ BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
'İSTANBUL/BUKET HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
PİLELİ BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir 
2 adet domates 
4-5 adet yeşil biber 
Bir tutam maydanoz 
1 çay kaşığı kekik 
1 çay kaşığı pul biber
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı yoğurt 
1 çay bardağı su
Küçük küpler halinde doğranan domates, biber, ince kıyılan maydanoz, kekik ve pul biber karıştırılır. sosu için sıvı yağ, yoğurt ve su karıştırılır. Hazır yufkanın tüm yüzeyine sos gezdirilir. İç harçtan serpilir. ardından yufka karşılıklı iki tarafından ortaya doğru yelpaze gibi büzdürülür. Bu işlem diğer yufkalara da uygulanır ve börekler yağlanmış fırın tepsisine alınarak kare kare dilimlenir. Pileli börek, 175 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.'Küçük küpler halinde doğranan domates, biber, ince kıyılan maydanoz, kekik ve pul biber karıştırılır. sosu için sıvı yağ, yoğurt ve su karıştırılır. Hazır yufkanın tüm yüzeyine sos gezdirilir. İç harçtan serpilir. ardından yufka karşılıklı iki tarafından ortaya doğru yelpaze gibi büzdürülür. Bu işlem diğer yufkalara da uygulanır ve börekler yağlanmış fırın tepsisine alınarak kare kare dilimlenir. Pileli börek, 175 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**