Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ

MALZEMELER
2 yemek kaşığı granül kahve
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı su
'İSTANBUL/BUKET HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ
MALZEMELER
2 yemek kaşığı granül kahve
2,5 yemek kaşığı tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı kakao 
3 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 adet yumurta 
1,5 yemek kaşığı su
Granül kahve (eğer yoksa türk kahvesi de kullanılabilir) 1,5 çorba kaşığı suda eritilir. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, erimiş kahve, kakao karıştırılır. Ardından elenerek kabartma tozu, vanilya, nişasta ve un katılarak kurabiye hamuru yoğurulur. Elde edilen hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparılıp elde hafif kenarlardan bastırılarak pürüzsüz şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelere son şekil bir kürdanla boylamasına bastırılarak yapılır. Bu kurabiyelere kahve çekirdeği görüntüsünü net olarak verecektir. Kurabiyeler 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.'Granül kahve (eğer yoksa türk kahvesi de kullanılabilir) 1,5 çorba kaşığı suda eritilir. Tereyağ, pudra şekeri,
yumurta, erimiş kahve, kakao karıştırılır. Ardından elenerek kabartma tozu, vanilya, nişasta ve un katılarak kurabiye hamuru yoğurulur. Elde edilen hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparılıp elde hafif kenarlardan bastırılarak pürüzsüz şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelere son şekil bir kürdanla boylamasına bastırılarak yapılır. Bu kurabiyelere kahve çekirdeği görüntüsünü net olarak verecektir. Kurabiyeler 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
'İSTANBUL/BUKET HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ
MALZEMELER
2 yemek kaşığı granül kahve
2,5 yemek kaşığı tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı kakao 
3 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 adet yumurta 
1,5 yemek kaşığı su
Granül kahve (eğer yoksa türk kahvesi de kullanılabilir) 1,5 çorba kaşığı suda eritilir. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, erimiş kahve, kakao karıştırılır. Ardından elenerek kabartma tozu, vanilya, nişasta ve un katılarak kurabiye hamuru yoğurulur. Elde edilen hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparılıp elde hafif kenarlardan bastırılarak pürüzsüz şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelere son şekil bir kürdanla boylamasına bastırılarak yapılır. Bu kurabiyelere kahve çekirdeği görüntüsünü net olarak verecektir. Kurabiyeler 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.'
'İSTANBUL/BUKET HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ
MALZEMELER
2 yemek kaşığı granül kahve
2,5 yemek kaşığı tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı kakao 
3 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 adet yumurta 
1,5 yemek kaşığı su
Granül kahve (eğer yoksa türk kahvesi de kullanılabilir) 1,5 çorba kaşığı suda eritilir. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, erimiş kahve, kakao karıştırılır. Ardından elenerek kabartma tozu, vanilya, nişasta ve un katılarak kurabiye hamuru yoğurulur. Elde edilen hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparılıp elde hafif kenarlardan bastırılarak pürüzsüz şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelere son şekil bir kürdanla boylamasına bastırılarak yapılır. Bu kurabiyelere kahve çekirdeği görüntüsünü net olarak verecektir. Kurabiyeler 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.'

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ