Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

PIRTİKE ÇORBASI

PIRTİKE ÇORBASI
'SİİRT/ÖZLEM HANIM'IN MUTFAĞINDAN PIRTİKE ÇORBASI
250 gram dana kıyma 
1 kilo ıspanak 
Yarım su bardağı pirinç 
1 su bardağı nohut 
1 adet kuru soğan 
1 su bardağı sumak tohumu
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
Su
Sumak tohumları 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılarak 15 dakika kadar beklemeye bırakılır. Tencereye önce kıyma alınıp zeytinyağında kavurulur. Soğan yemeklik doğranıp tavaya alınır ve kavurmaya devam edilir. Biber ve domates salçası ve doğranmış soğan da tencereye eklenir. Suyu da koyulduktan sonra doğranmış ıspanaklar, pirinç ve bir gece önceden ıslanarak haşlanmış nohutlar çorbaya katılır. Tuzu, karabiberi, pul biberi döküldükten sonra sumak tohumlarında çıkan su da tencereye dökülür. Pırtike çorbası 15 dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra ocaktan alınır.'
250 gram dana kıyma
1 kilo ıspanak
Yarım su bardağı pirinç 
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 su bardağı sumak tohumu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı 

1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Su
Sumak tohumları 2 su bardağı kadar sıcak suyla ıslatılarak 15 dakika kadar beklemeye bırakılır. Tencereye önce kıyma alınıp zeytinyağında kavurulur. Soğan yemeklik doğranıp tavaya alınır ve kavurmaya devam edilir. Biber ve domates salçası ve doğranmış soğan da tencereye eklenir. Suyu da koyulduktan sonra doğranmış ıspanaklar, pirinç ve bir gece önceden ıslanarak haşlanmış nohutlar çorbaya katılır. Tuzu, karabiberi, pul biberi döküldükten sonra sumak tohumlarında çıkan su da tencereye dökülür. Pırtike çorbası 15 dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra ocaktan alınır.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**