Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

Etli Pilav

MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
'ISPARTA/AYTEN HANIM'IN MUTFAĞINDAN:
KABUNE PİLAVI
MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç 
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.'Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
(Tavuk eti de kullanabilirsiniz. ben çok az da nane eklerim.. güzel oluyor:))
'ISPARTA/AYTEN HANIM'IN MUTFAĞINDAN:
KABUNE PİLAVI
MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç 
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.'
'ISPARTA/AYTEN HANIM'IN MUTFAĞINDAN:
KABUNE PİLAVI
MALZEMELER:
1 kilo parça dana eti
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
3 adet kuru soğan
2 adet havuç 
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
Dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerine tuz ve 1 litre kadar suyu konur ve pişirilir. Pirinç yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz dökülerek ıslanır ve 15-20 dakika bekletilir. Pişen et didiklenir ve pilav tenceresinin ortasına yerleştirilir. Soğan piyazlık doğranır, üzerine karabiber ekilir ve tencereye konur. Halka halka doğranan havuçlar, nohutlar ve en son da yıkanıp süzülen pirinçler tencereye ilave edilir. Et suyu dökülür. Tereyağ ve sıvı yağ eritilir, pirinçlerin üzerine gezdirilir. Tuzu da konulduktan sonra ocağa alınır ve kısık ateşte demlenmeye bırakılır.'


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**