Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Kasım 2015 Pazartesi

SİNİ BÖREĞİ

SİNİ BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
1 bağ pırasa
250 gram beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
Nursel'in Mutfagi'nin fotoğrafı.
Yoğurma kabına un dökülür. Yaş maya ılık su ile yumuşatılarak una katılır. Tuz ve su da ilave edilerek hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır. Pırasalar diklemesine ikiye bölünür ve ince doğranır. Tuzu,
karabiberi, pul biberi, ezilmiş beyaz peyniri ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır. Dinlenen hamur tepsiye alınır ve elle yayılır. Üzerine pırasalı iç harç konur. Hamur kenarlarından çekiştirilerek iç harcın üzerine kapanır ve börek tekrar elle fırın tepsisine yayılır. Dilimlendikten sonra üzerine çörekotu ve susam serpilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Nursel'in Mutfagi'nin fotoğrafı.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**