Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Kasım 2015 Pazar

Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi


Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri
½ su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine kırdığınız damla sakızını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız
sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
Sütlacı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**