Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Mart 2016 Salı

Tahinli Rulo Kurabiye

Malzemeler;TC Aysegül Kilic Baldede'nin fotoğrafı.
Hamuru için;
200 gr margarin – erimiş
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
İç harç için;
2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tahin
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı;
İç harç için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp kenara alın
Hamuru için;
Un ve kabartma tozunu elekten geçirin, şekeri ekleyin ve karıştırın ardından ortasına bir çukur açın ve erimiş margarin , sıvıyağ ve yoğurdu koyup iyice yoğurun. Hamuru 10- 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra ikiye bölün bir parçayı iki pişirme kağıdı arasında dikdörtgen olacak şekilde ince açın. Üstteki kağıdı kaldırın ve hamurun tamamını tahinli harç ile kapladıktan sonra rulo yapıp 2 parmak kalınlığında kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sora pişirme tepsisine alın üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**