Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

11 Mart 2016 Cuma

Peynirli Tart

Bol proteinli, sağlıklı mı sağlıklı lezzetli mi lezzetli... Saymadığımız bir şey kaldı mı?
60 dakika
 
6 Kişilik
 
Peynirli Tart

Malzeme Listesi

  • Tart hamuru için
  • 125 gram oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın akı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • İçi harcı için;
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Biberli zeytin ve Pulbiber

Hazırlanışı

Adım 1
Hamur için , sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yogurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin.
Adım 2
Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir miktar tart hamurunu ayırın. Diğer hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlarını yükseltin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp peynirle karıştırın. Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayıp, üzerine dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin. Ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp tartın üzerini kafes şeklinde süsleyin.
Adım 3
Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı