Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Mart 2016 Cumartesi

Kolay Şekerpare Tarifi - Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**





Aslında şekerpare yapımı hiçte düşünüldüğü kadar zor değil sadece videomuzda ki bir kaç püf noktasına uyduğunuz sürece şekerpare tatlısı yapmak hiçte zor değil. Belkide baklavadan sonra şerbetli tatlılar içinde şekerpare en popüler olan lezzet. Şekerparenin püf noktalarından biriside eğer şekerpareyi fırında fazla tutarsanız sertleşir ve şerbeti çekmez. Şimdi geçelim şekerpare nasıl yapılır bölümümüze.


İlk olarak tereyağımızı kaseye alıyoruz ve üzerine pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz pudra şekeri ilave tereyağı birbirine karıştıktan sonra sıvı yağımızı ilave ediyoruz ve malzemelerin yine birbirine karışmasını sağlıyoruz. Ardından iki adet yumurtamızı ilave ediyoruz ve karıştırma işlemimize devam ediyoruz ve vanilya ve hindistan cevizini ilave ediyoruz. Yine malzemelerimiz birbirine karıştıktan sonra irmiğimizi ilave ediyoruz ve unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu hazırladıktan sonra bir tane yumurta sarısına bir çay kaşığı zeytinyağı ilave edip şekerparelerimizin üzerine sürmek için hazırlıyoruz. Bir çay kaşığı zeytinyağı katmamızın sebebi şekerparelerin parlak görünmesini sağlamak. Ardından şekerparelerimize şekil veriyoruz ve bazılarının üzerine hazırladığımız sıvı yağ yumurta bazılarının üzerine ise fındık batırarak süslüyoruz. Fırınımızda 180C ısıda 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve şekerpareler fırından çıktıktan sonra önceden hazırladığımız ılınmış şerbeti şekerparelerimizin üzerine döküyoruz afiyet olsun! :)
Şekerpare Tatlısı Malzemeleri
-Şekerpare Hamurunun Malzemeleri
100gr tereyağı
100ml sıvıyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı irmik
2 yumurta
1 pakaet vanilya
1 paket kabartma tozu
-Şekerpare Şerbeti için Malzemeler
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon
Üzerini Süslemek için
Fındık, fıstık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı