Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Mart 2016 Salı

İç Pilav

Malzemeler;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr tavuk ciğeri
Tuz
Karabiber
Pilav için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı avuç dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
3 su bardağı su
½ bağ dereotu – kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, tavuk ciğerini ekleyin ve tuz karabiber ile lezzetlendirip, pişirin, kenara alın.
Pilav tenceresinde zeytinyağı ve soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar pişirin. Baharatları, dolmalık fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin kokuları çıkıncaya kadar çevirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edip kavurun.
Suyunu ve şekeri ilave edip kapağını kapatıp pişirin. Pilav suyunu çektikten sonra ciğerleri ve dereotunu ilave edip, karıştırın ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**İç Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı