Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

30 Mart 2016 Çarşamba

Kolay bir temizlik için Pratik Bilgiler

Banyodaki kirli alanların temizliği

kolay-temzilik 1
Eşit parçada hidrojen peroksit ve su çözeltisini karıştırın ve tüm kirli alanları, sarı lekeleri ve küfleri ovun. Banyo perdelerinizi de bu şekilde temizleyebilirsiniz.


Diş fırçanızı temizlemek ve mikropları öldürmek için, fırçanızı 1 saat sirkede bekletin. Daha sonra akan suyun altında iyice yıkayın.
kolay-temzilik 2
Banyoda kullandığınız süngerleri temizlemek için de sirkeli sıcak suda, süngerleri 1 saat bekletin. Daha sonra temiz suyla yıkayın.
kolay-temzilik 3
Küvetinizi kar gibi beyaz yapmak için,
kolay-temzilik 4
Hidrojen peroksiti bir sprey kutusunun içine koyduktan sonra küvet yüzeyine püskürtün. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.
Sitrik asit ile yapılan bir solüsyon etkili bir biçimde sarılekeleri giderir. Solüsyonu yapmak için bir sitrik asit paketi için bir bardak su gerekiyor. Küvet yüzeyine bu karışımı uygulayın ve 20 dakika bekletin. Sonra ılık su ile yıkayın.
kolay-temzilik 6
Klozetteki kireç nasıl giderilir?
kolay-temzilik 7
Eşit derecede sitrik asit, hardal  tozu ve mısır nisaştasını karıştırın ve bez yardımıyla klozeti temizleyin.
Klozetinizi temizlemeye yardımcı olacak küçük toplar da ahzırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler: 1 su bardağı toz soda, 1/4 fincan sitrik asit, 1/2 çay kaşığısirke, 1 yemek kaşığı hidrojen peroksit15-20 damlasevdiğiniz bir esansiyel yağ.
kolay-temzilik 8
Bir kabın içine toz sodayı dökün ve sitrik asitekleyin. İkinci bir kapta, hidrojen peroksit ile sirkeyikarıştırın. Kuru karışımın içine diğer kaptaki sirkeli karışımı ekleyin. Son olarak esansiyel yağı da ekleyin. Bir yağlı kağıt üzerine bu karışımdan kaşık yardımıyla küçük toplar yapın.  En az altı saat boyunca bu şekilde bekletin.  Ve daha sonra kullanılmak üzere cam kavanozun içinde muhafaza edin. Bu küçük topları temizliğe yardımcı olması ve hoş koku bırakması için klozetin içine 1-2 top atarak kullanabilirsiniz. 
Fayans aralarını temizlemek için,
kolay-temzilik 9
Bir mum yardımıyla fayanslar arasında oluşan kirleri, mumun ucunu kullanarak kirlerin yok olmasını sağlayabilirsiniz.
Başka bir çözüm olarak; bir kabın içerisine toz sodayı dökün. Kullanılmayan bir diş firçasını ıslatın. ve fayans aralarını ovun. Temizledikten sonra yüzeyi ılık suyla yıkayın. Fayanslarınız yepyeni bir görünümde olacak.
kolay-temzilik 10
Başka bir çözüm olarak da; 1'e 2 oranında hidrojen peroksit ile sıcak suyu karıştırın. Fırça veya süngerkullanarak fayans arasındaki kirleri temizleyin. Daha sonra yıkamanıza gerek yok.
kolay-temzilik 11
Fayanslara parlaklık kazandırmak için,
kolay-temzilik 12
Sıcak bir bardak suya 15 gr. sitrik asit ekleyin ve bu solüsyonla fayansları yıkayın. Sonra temiz suyla yıkayın. 
Çamaşır makinesinin temizliği için,
kolay-temzilik 14
Her üç ayda bir çamaşır makinesini temizlemeyi unutmayın! Sitrit asitle çamaşır makinesindeki pisliklerden ve kireçten kurtulabilirsiniz. Makineninizin yıkama haznesine bir miktar sitrik asit dökün. Ve boş halde makineninizi en yüksek sıcaklıkta çalıştırın.

Ayrıca başka bir çözüm yolu olarak; 1  bardak sirke, ¼fincan kabartma tozu¼ su bardağı ve sünger. Birkasede su ve kabartma tozunu karıştırın. Çamaşır tozubölmesine bu çözeltiyi dökünÇamaşır makinesinintamburuna sirke ekleyin. Ve makineyi yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Sona erdikten sonra, lastik contayı bir sünger yardımıyla silin. Daha sonra makinenin içinin kuruması için kapağını açık bırakın.
Ocaktaki yağ lekeleri nasıl çıkarılır?
kolay-temzilik 15
Sıradan bir silgi kullanarak ocaktaki yağ lekelerini kaldırabilirsiniz.  Profesyonel temizlik hizmetleri bilegenellikle bu hileye başvuruyor. Başka bir çözüm yolu olarak ise, limon suyu ve limon dilimleriyle ocağınızı temizleyebilirsiniz. Limonun suyunu sıkın ocağınıza uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ıslak bezle silin.
kolay-temzilik 16
Kimyasal kullanarak fırını temizlemek
kolay-temzilik 17
Bir tencere içine 1 litre sıcak su ve 1 bardak amonyum klorür ekleyin. 150 derece önceden ısıtılmış fırın içine tencereyi koyun. Fırını kapatın gece boyunca soğumaya bırakın. Ertesi sabah bir kap içine biraz amonyum klorür, 1 tatlı kaşığı herhangi bir deterjan ve 1/2 sıcak su ekleyin. Bir sünger yardımıyla fırını silin. Daha sonra fırını temiz suyla iyice temizleyin.
kolay-temzilik 18
Fırınınızı yeni bir görünümde tutmak için de sirke kullanın. Bir süngere biraz sirke koyun ve fırına uygulayın. Kapağını kapatın ve birkaç saat bekleyin. Sonra temiz bir bez yardımıyla hafifçe kirli noktaları temizleyin. Daha ciddi lekeleri çıkarmak için fırça da kullanabilirsiniz. Tüm bu işlemden sonra suyla iyice temizleyin.
kolay-temzilik 19
Yatağınızı tazeleyin
kolay-temzilik 20
Her mevsim geçişinde yatağınızı en az 1 kez temizlemeye özen göstermelisiniz. Elektrik süpürgenizle yataktaki tozlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Eğer yatağınız koku yapıyorsa, toz sodayı yatağınıza serpin ve yarım saat bekleyin. Daha sonra elektrik süpürgenizle iyice süpürün.
temizlik-ipucu 1
1/2 oranında hidrojen peroksiti ve çamaşır deterjanını karıştırarak yatağa uyguladığınızda, yatakta iz yapmış ter lekelerinden kurtulabilirsiniz.
temizlik-ipucu 2
 Halıdaki lekelerden kurtulmak için,
temizlik-ipucu 3
1 litre suya 1 çorba kaşığı gliserin ekleyerek halınızdaki çay, kahve ve kakao lekelerinden kurtulabilirsiniz.
temizlik-ipucu 4
Halıdaki şarap, bira ve likör lekelerinden kurtulmak için ılık su ve az miktarda toz deterjanla halıyı ovalayın. Daha sonra 1 çay kaşığı sirke ve 0.5 litre su karışımıyla tekrar lekenin üzerini ovalayın.
Kumaştaki lekelerden kurtulmak için,
temizlik-ipucu 5
Kumaşlarınızdaki yağlı boya lekelerinden kurtulmak için, eşit miktarlarda benzin, aseton ve terebentin karışımıkullanın.
temizlik-ipucu 6
Kumaşlarınızdaki mürekkep lekelerinden kurtulmak için de, süt kullanabilirsiniz.
temizlik-ipucu 7

1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak kumaşlarınızdaki çim lekelerinden kurtulabilirsiniz. basit hileyle temizliği hızlı ve basit bir hale getirebilirsiniz



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı