Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Mart 2016 Salı

Selanik Gevreği

Malzemeler;
5 yemek kaşığı terayağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı file fıstık
1 su bardağı kurutulmuş yabanmersini
Hazırlanışı;
Tereyağı ve şekeri çırpın ardından tek tek yumurtaları çırparak ekleyin. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirin. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın hamur kıvamına gelince fıstık ve yabanmersinlerini ekleyin yoğurun. Hamuru 2 yağlı kağıt arasına alın önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin. Ardından merdane yardımı ile hamuru inceltin. Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkartınca dilimleyin ve dilimler yukarı bakacak şekilde ızgara tepsiye dizin ve 10-15 dakika daha pişirin.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Selanik Gevreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı