Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Mart 2016 Salı

İçli Köfte

Malzemeler;
1 yemek kaşığı tereyağı Eylül Büyüközer'in fotoğrafı.
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
500 gr kıyma
Tuz
Karabiber
2 su bardağı ceviz- ince çekilmiş
Hamuru için;
3 bardak ince bulgur
Tuz
1 adet yumurta
½ su bardağı irmik
Su
Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Hazırlanışı;
Bir tavada tereyağını eritin, ardından soğanları ekleyip kavurun, soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ilave edin baharatlandırın ve iyice kavurun. Kıymalar pişince cevizi ekleyin karıştırın ve soğuması için kenara alın.
Hamuru için, ince bulguru bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bulur henüz ılık iken irmiği ilave edin ve yoğurun ardından tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu arada elinizi sürekli su ile ıslatın. Hamur haline gelebilmesi için sürekli su ilave ederek yaklaşık 15 dakika irmik ve ince bulgur macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun.
Birleştirmek için; bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlak top yapın ve elinizi sürekli ıslatarak parmaklarınızla çanak haline getirin içine kıymalı harçtan koyun ve yine elinizi sürekli ıslatarak hamuru kapatın. Kalan diğer tüm malzemeyi de bu şekilde hazırlayın.
İçli köfteleri pişirmek için tencereye su koyun kaynadıktan sonra tuz ilave edin ve köfteleri kaynayan tuzlu suya koyun. Köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin kevgirle pişen köfteleri alın ve havlu kağıt sarılı kaba alın. Tüm köfteler piştikten sonra servis tabağınıza alın. Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı eriyince üzerine pul biber ilave edin. Son olarak da yağı köftelerin üzerine döküp servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*İçli Köfte*