Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Mart 2016 Cuma

Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık


Bu pişirme gerektirmeyen kek zengin bitter çikolata içeriğiyle, bal, tereyağı ve krema ilavesiyle (sağlıklı bir tarif vereceğiz demedik) adeta bağımlılık yapıyor. Bisküviyi, yabanmersinini ve antepfıstıklarını karıştırıp bir kek kalıbına sıkıştırın. Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Malzeme Listesi (12 Kişilik)


225 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
4 yemek kaşığı bal
170 gr yulaflı bisküvi
1/2 su bardağı kabuksuz antepfıstığı
2/3 su bardağı yabanmersini
1 yemek kaşığı kakao (süslemek için)
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Hazırlanışı

1. Bir kek kalıbını iki kat şeffaf folyoyla kaplayın. Şeffaf folyolar kabın kenarından sarksın.

2. Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).

3. Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.

4. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.

5. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun.

Kalan kek şeffaf folyoyla sarılıp buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Bir kek kalıbına iki kat şeffaf folyo serin. Kek kalıbının kenarlarından aşağı kadar sarkacak uzunlukta şeffaf folyo bırakın.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Kahve veya güzel bir çay eşliğinde servis yapın.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı