Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

22 Mart 2016 Salı

Elmalı Pay


Malzemeler;
4 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
250 gr tereyağı - soğuk
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Pudra şekeri
Hazırlanışı;
Elmaları soyup rendeleyin, içine ceviz, toz şeker ve tarçını ilave edip karıştırın ve kenara alın.
Parçalayıcının haznesine un, kabartma tozu ve tuzu koyun, üzerine soğuk tereyağını küp, küp keserek ekleyin ve kum kıvamına gelinceye kadar çekin. Ardından yumurtaları ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar çekin. Hamurun ¼ ‘ünü kopartın ve küçük parçayı buzluğa koyun kalan hamuru 2 yağlı kağıt arasında kalıbınızın tabanını ve kenarlarını kaplayacak ebatta açın. Hamuru kalıba yerleştirin tabanına çatalla delikler açıp 10 dakika 180 derece önceden ısıtılmış fırında ön pişirme yapın. Pay tabanı pişince üzerine elmalı harcı yayın ve buzluktaki hamuru alıp rendeleyerek üzerini tamamen kaplayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirin pay soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edin.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Elmalı Pay