Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Mart 2016 Cuma

Çikolata Nasıl Eritilir?


Çikolata Nasıl Eritilir?
Çikolata eritmek kolay ama alengirli bir süreç. Eğer dikkatli olmazsanız çikolata yanabilir, sıvı ve katı kısımları ayrılabilir veya yağlı hale gelebilir. Çikolatayı eritmek için en iyi yöntemler benmari usulü eritmek ya da mikrodalgada eritmek.
Çikolatayı doğrayın

 
Çikolata Nasıl Eritilir?
Hangi yöntemi kullanacak olursanız olun yapmanız gereken ilk adım çikolatayı doğramak. Kalın bir çikolata kullanıyorsanız büyük bir bıçağı çikolatanın bir köşesinden bastırıp kesin. Köşenin 2 santim uzağından kesip diğer köşeyi çevirip ayı işlemi tekrarlayın. Tüm çikolata kesilene kadar köşelerden aynı şekilde kesmeye devam edin.
Ocakta benmari usulü: Çikolatayı eritin
 
Çikolata Nasıl Eritilir?
Çikolatayı ocakta eritmek için doğranmış çikolataları ısıya dayanıklı bir kaba koyup küçük bir tencereyi 2 santim yükseliğinde suyla doldurun. Kabı içinde kaynayan su olan küçük tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolataları koyduğunuz kabın suya değmediğine ve kabın içine su kaçmadığına emin olun. Bu şekilde çikolata doğrudan ateşe maruz kalmayacağı için, kısık ateşte erimesini sağlayarak yanmasının veya katı ve sıvı parçalarına ayrılmasının önüne geçmiş olursunuz. Çikolata erimeye başlayınca eşit şekilde erimesini sağlamak için arasıra karıştırın.

Ocakta benmari usulü: Çikolatayı test edin
 
Çikolata Nasıl Eritilir?
225 gram çikolatanın erimesi yaklaşık 3 dakika sürer. Mükemmel şekilde erimiş bir çikolata, pürüzsüz, parlak olacak ve kaşığın veya spatulanın kenarından kolayca akacaktır.
Mikrodalga yöntemi: Çikolatayı eritin
 
Çikolata Nasıl Eritilir?
Çikolatayı mikrodalgada eritmek için doğranmış çikolataları mikrodalgaya dayanıklı bir kaseye koyun. Benmari usulünde olduğu gibi yine kabın içine su vb herhangi bir sıvı kaçmamasına dikkat edin. Mikrodalgayı 500 W güçte 1,5 dakika çalıştırın. Kabı mikrodalgadan çıkarıp erimiş çikolatayı karıştırın.
Mikrodalga yöntemi: Çikolatayı test edin
 
Çikolata Nasıl Eritilir?
Eğer çikolata tamamen erimediyse ve pürüzsüz hale gelmediyse kabı tekrar mikrodalga fırına koyup 500 W güçte 30-45 saniyelik aralıklarla arada karıştırarak ısıtın. Tek seferde 30-45 saniyeden daha fazla ısıtmak cezbedici gelebilir ama dikkat edin, bu çikolatanın yapışkanlaşmasına neden olur.
Keyfini çıkarın
 
Çikolata Nasıl Eritilir?
Çikolata mükemmel şekilde eridiğinde pürüzsüz ve kaşığın ucundan kolayca dökülecek kıvamda olacak. Tarifinizde bütün çikolata yerine damla çikolata varsa, bu teknikler, damla çikolatalar için de kullanabilirsiniz. İşte artık ev yapımı brownienizin veya çikolatalı kekinizin üzerine dökmek için mükemmel şekilde erimiş bir çikolatanız var.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı