Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Mart 2016 Cumartesi

Ay Çöreği Tarifi - Cevizli Üzümlü Tatlı Ev Çörekleri






Daha önce pastanelerden satın aldığınız nefis ay çöreklerini evde yapabileceğinizi düşündünüz mü ? Dış hamurunu hazırlamak gayet basit olan bu çöreğin geriye sadece içindeki kakaolu kısmını hazırlamak kalıyor.

İçindeki keki hazırlamak için eğer evde bayat kekiniz varsa onu kullanabilirsiniz veya dışarıdan hazır kek satın alabilirsiniz. Eğer kenarda duran yenmeyen kek varsa bu ay çöreği tarifi onları değerlendirmek için gayet iyi bir fırsat olabilir. Bizler ev yemeği tarifleri olarak sizler için mümkün olduğunca evdeki malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz tarifler üretmeye çalışıyoruz. Genelde çöreklerin hepsi tatlı olmaz. Eminim pek çoğunuz daha önce tatlı olmayan çöreklerle karşılaşmışsınızdır. Mesela tahinli çörek şeker katmadan yapılabiliyor.


Ayrıca bu ay şeklindeki çöreklerin bir diğer özelliğide hamurunun paskalya çöreği ile tamamen aynı olması! Ay çöreğinde tek fark kuru üzümler hamura değil içindeki kakaolu kek karışımının olduğu kısma katılıyor. Ay çöreği yapımında başka bir önemli konu ise ay çöreğine nasıl şekil verileceğidir! Eğer bizlere ay çöreği mi yoksa paskalya çöreği mi diye sorarsanız. Bizler kesinlikle oyumuzu ay çöreğinin daha lezzetli olduğundan yana kullanırdık. Bu tatlı üzümlü çöreğin yapımını videomuzu izleyerek tamamiyle öğrenebileceğiniz gibi web sitemizi ziyaret ederek adım adım olarakta inceleyebilirsiniz!
Ay Çöreği Malzemeleri
100gram tereyağı
100ml süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
3.5-4 su bardağı un
Yarım paket maya
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerime)
Üzeri için:
File fındık fıstık veya susam
İçi için:
1.5 su bardağı kek
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kakao
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı süt



 Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**