Malzemeler:
500 gr köftelik dana kıyma
250 gr köftelik koyun kıyma
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Kızartma için bol sıvı yağ
Yapılışı:
Sarımsakları soyup havanda ezin. Her iki kıymayı yoğurma kabına alıp ezilmiş sarımsağı ve tüm baharatı ekleyip iyice yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
Karışımdan parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin. Tavada veya fritözde sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın. Sıcak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı