Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak et suyu
Veya su
1/2 su bardağı sıvıyağ
(kızartmak için)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı veya
Margarin (50 gr.)
2 orta boy soğan
3 orta boy patlıcan
(kemer patlıcan)
2 orta boy domates
4-5 sivri biber
Tuz
1/4 limon suyu
Yapılışı:
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Patlıcanları alacalı soyup boyuna uzun dilimlere keserek tuzlu suda yarım saat bekletelim. Patlıcan dilimlerini yıkayıp kurula-yarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartıp bekletelim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış
soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım. Tuzunu, biberini-ayarlayıp ateşten alalım. Pirinçleri,nişastası gidene dek birkaç su yıkayarak suyunu iyice süzlim. Bir tencereye tereyağını alıp eritelim. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurup ateşten alalını. Patlıcan dilimlerini yuvarlak tabanlı bir tencerenin kenarlarına, bir uçları dışta kalacak ve ortası boş kalacak şekilde yan yana sıralayalım. Ortadaki boşluğa harcı yayalım. Üzerine pirinçleri boşaltarak sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım ve ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişir elim. Pilavı ateşten alıp 15-20 dk. demlendirerek servis tabağına ters çevirip tencereden çıkaralım ve servis yapalım.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı