Pilav TarifiHavuçlu Kayısılı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç 150 gr kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 adet orta boy havuç Yarım demet dereotu 50 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci ılık su ile ıslatın ve 20 dakika kadar bekletin. Havucu rendeleyin. Kuru kayısıları doğrayın.
Pirincin suyunu süzüp akan suyun altında yıkayın ve süzün. Tereyağını tencerede eritip havuç ve doğranmış kayısıları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Pirinci ve ayıklanmış kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
Dereotunu kıyıp pilava ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp üzerine bir kâğıt havlu örtün ve yine tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapmadan önce tahta kaşıkla harmanlayın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
27 Haziran 2011 Pazartesi
Havuçlu Kayısılı Pilav Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ana yemekler,
oktay usta,
Osmanlı Mutfağı,
Pilavlar-Makarnalar,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı