Malzemeler
(6 kişilik)
2 su bardağı pilavlık
bulgur
4 su bardağı sıcak
et suyu
2 yemek kaşığı
ayçiçeği yağı
10-12 arpacık soğan
2 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
haşlanmış nohut
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Dereotunu temizleyip kıyın.
Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Salçaya 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Ayçiçeği yağını geniş bir tencereye alıp ısıtın. Arpacık soğanları ilave edip kavurun. Salçalı su ve bulgurları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak et suyunu ve haşlanmış nohutları ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı