Analı Kızlı Çorbası:
Adana yöresine ait bu oldukça lezzetli ve besleyici çorbanın içinde küçük küçük içli köfteler, bulgur ve nohut bulunur. Bir rivayete göre bu çorba, Adana’da komşuculuğun önemli olduğu dönemlerde insanların getirdiği malzemelerden oluşmuş. Adana’nın zengin mutfağının en güzel örneklerinden biri olan Analı Kızlı çorba özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında...
Baklava
Özellikle Gaziantep baklavası çok ünlüdür. Baklavasına futbol maçları yapılır. Birçok ulusun mutfağında yer etmiş baklava birçok ulus tarafından da sahiplenilir.
Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır. Erzurum'a ve Artvin'in Yusufeli ilçesine ait olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir. Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber eklenir. Et yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır. Ayrıca yanında yöresel ayran ya da şalgam tüketilmektedir.
,
Anadolu Yemekleri - Anadolu'da Gelenelsel Yemekler
Cezerye
Çiğ köfte - Çiğ köftenin püf noktaları
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi
Dolma, Türk mutfağında önemli yeri olan bir yemek çeşidi
Anadolu'da kışlık yiyecek Erişte
Güveçte Fasülye
Gözleme börek
Türk Mutfağı'nda Hamurişi- Börekler
İskender Kebap, veya kısaca İskender
Katmer - Katmer Gözlemeden farklıdır
Kebap Nedir - Kebap Hakkında
Künefe
Kurutulmuş Patlıcan
Kurutulmuş Tarhana
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Kuzu Çevirme
Mantı - Mantı Hakkında
Anadolu insanının vazgeçilmezi Salça
Tandır - Tandır Ekmeği
Tantuni Nasıl Yapılır / Tantuni Tarifi
Cezerye
Çiğ köfte - Çiğ köftenin püf noktaları
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi
Dolma, Türk mutfağında önemli yeri olan bir yemek çeşidi
Anadolu'da kışlık yiyecek Erişte
Güveçte Fasülye
Gözleme börek
Türk Mutfağı'nda Hamurişi- Börekler
İskender Kebap, veya kısaca İskender
Katmer - Katmer Gözlemeden farklıdır
Kebap Nedir - Kebap Hakkında
Künefe
Kurutulmuş Patlıcan
Kurutulmuş Tarhana
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Kuzu Çevirme
Mantı - Mantı Hakkında
Anadolu insanının vazgeçilmezi Salça
Tandır - Tandır Ekmeği
Tantuni Nasıl Yapılır / Tantuni Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı