Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Haziran 2011 Perşembe

Zamana meydan okuyan güzellikler - Anadolu Yemekleri

Anadolu Yemekleri - Anadolu'da Gelenelsel Yemekler






Analı Kızlı Çorbası:

Adana yöresine ait bu oldukça lezzetli ve besleyici çorbanın içinde küçük küçük içli köfteler, bulgur ve nohut bulunur. Bir rivayete göre bu çorba, Adana’da komşuculuğun önemli olduğu dönemlerde insanların getirdiği malzemelerden oluşmuş. Adana’nın zengin mutfağının en güzel örneklerinden biri olan Analı Kızlı çorba özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında...








Baklava

Özellikle Gaziantep baklavası çok ünlüdür. Baklavasına futbol maçları yapılır. Birçok ulusun mutfağında yer etmiş baklava birçok ulus tarafından da sahiplenilir.

Cağ kebabı, 'yatık döner' olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır. Erzurum'a ve Artvin'in Yusufeli ilçesine ait olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir. Hazırlanması ustalık gerektirir. Malzemeye soğan, karabiber eklenir. Et yatık biçimde odun ateşinde pişirilir. Döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip ızgara üzerine alınır. Burada et biraz daha pişirilir. Lavaş ekmekle servis yapılır. Ayrıca yanında yöresel ayran ya da şalgam tüketilmektedir.

,

Anadolu Yemekleri - Anadolu'da Gelenelsel Yemekler

Cezerye

Çiğ köfte - Çiğ köftenin püf noktaları

İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi



Dolma, Türk mutfağında önemli yeri olan bir yemek çeşidi

Anadolu'da kışlık yiyecek Erişte

Güveçte Fasülye

Gözleme börek

Türk Mutfağı'nda Hamurişi- Börekler

İskender Kebap, veya kısaca İskender

Katmer - Katmer Gözlemeden farklıdır

Kebap Nedir - Kebap Hakkında

Künefe

Kurutulmuş Patlıcan

Kurutulmuş Tarhana

Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Kuzu Çevirme

Mantı - Mantı Hakkında

Anadolu insanının vazgeçilmezi Salça

Tandır - Tandır Ekmeği

Tantuni Nasıl Yapılır / Tantuni Tarifi