Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav TarifiSebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
– 2 Su bardağı baldo pirinç
- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 3 Çorba  kaşığı bezelye
- 1 Adet kırmızı biber
- Yeteri miktarda tuz
- 1 Adet küp şeker
- Fındık yağı
- Tavuk veya et suyu
Yapılışı: Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.  Yıkayıp süzdürüyoruz.
Diğer tarafta havbuç ve kabağı küçük ve küp küp doğruyoruz. Tencereye su koyuyoruz. Kaynayan suya önce havucu alıyoruz. Peşinden kabakları ilave ediyoruz. Yalnız havuç biraz piştikten sonra kabakları ilave ediyoruz. Taze bezelye ve  küp küp doğranmış kırmızı biberi ilave ediyoruz. Sebzelerimiz pişerken diğer tarafta pirinçlerimizi kavuruyoruz. Tuzunu ekleyerek kaynamakta olan sebzeleri suyu ile birlikte pirincimizin üzerine  ilave ediyoruz.  İçerisine küp şeker atabiliriz. Pişen pilavı 5-10 dk. dinlendiriyoruz. Pilavımızın üzerine istenirse mısır taneleri serpebilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı