Malzemeler:
• 2 Çorba kasesi baldo pirinç • 100 gr Kuzu eti • 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates • 1 Fincan iri kırılmış ceviz içi • 1 Tutam dereotu
4 Adet mantar (taze veya konserve) • Tuz • Karabiber • Su • Fındık yağı
YAPILIŞI
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika suyun içerisinde bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Diğer tarafta kuzu etini doğruyoruz. Tenceremizin içerisine yağ koyup etleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Birazda bu şekilde kavuruyoruz. Sonra ince doğranmış mantarları ilave edip kavuruyoruz. İçerisine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates ilave ediyoruz. Yeteri kadar su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince pilavımızı yapıyoruz. Tencerenin içine fındık yağını koyuyoruz ve pirinçleri ilave edip kavuruyoruz. Tuzunu, şekerini ilave ediyoruz. Kuzu etli harcımızı kavrulmuş pirinçlerin üzerine döküyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocağın altı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz, karıştırıyoruz. Dereotu ve iri parçalı ceviz ilave ediyoruz. Pilavımızı kek kalıbına koyup servis tabağına ters çevirerek servise hazır hale getiriyoruz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı