Malzemeler
6adet kabak
½ su bardağı dogranmış taze soğan
1 ½ su bardağı kuru kekik
Tuz ve çekilmiş karabiber
Sos İçin:
1su bardağı dogranmış taze feslegen
1/3 su bardağı sebze suyu
5çorba kaşığı beyaz peynir
2diş küçük doğranmış sarımsak
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
Kabaklar boyuna ince dilimler halinde doğranır. Tavaya taze soğan az yağ ile sote edilerek az tuz ve kekik eklenir. Sonra kabaklar iyice pişirilir. Blender içerisinde zeytinyağı, kaşar ve beyaz peynir, taze fesleğen, sarımsak ve sebze suyu iyice karıştırılır. Pişen kabaklar tabağa dizilir ve sos üzerine dökülür.
1 porsiyon enerji değeri: 200 kalori
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı