Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Haziran 2011 Perşembe

Mantı - Mantı Hakkında

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türkler tarafından getirilen ve oldukça lezzetli bir etli hamur yemeği olan mantı, Türkiye’de Kayseri ile özdeşleşmiştir. Hatta rivayetlere göre Kayseri’de gelin alınırken 1 kaşığa 40 tane mantı sığdırması beklenirmiş. Kayseri dışında birçok ilde de geleneksel olarak yapılan mantının, Farsça ‘men-tu’ (ben-sen) kelimelerinden geldiği söyleniyor.Mantı Kayseri dışında Kırşehir,Adana, Aksaray, Çorum, Konya, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat, Ardahan gibi illerde geleneksel olarak yapılmaktadır