Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı veya
3 adet kemer patlıcanı 2 su bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Köfteleri bulamak için galeta unu
Yapılışı:
Patlıcanları birkaç yerinden çatalla veya bıçağın ucuyla delip ocağın üzerinde közleyin. Kabukları tamamen yandıktan sonra bir kenarda biraz soğuması için bekletin.
2. Bir kâsede un, galetu unu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyin.
3, Patlıcanların kabuklarını soyup içlerini bir kesme tahtası üzerinde bıçakla kıyıp sonra çatalla ezin veya el blendırı ile ezip unlu karışıma ilave edin. Yumurtayı ve peynir rendesini ekleyip iyice karıştırın.
4, Karışımdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
ve yassıltıp galeta ununa bulayın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartıp kâğıt havlu üzerine çıkarın. Yeşil salata, yoğurt veya cacıkla birlikte servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı