Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

9 Haziran 2011 Perşembe

Biberiye - Biberiyenin Öyküsü

Biberiye


Genellikle deniz kenarında yetişen, hoş bir mavi çiçeklere sahip olan bir bitkidir En güzel özelliği saplarından doğaya saldığı mis gibi kokusudur. Eski Romalılar biberiyeyi tütsü olarak kullanırlarmış. Hatta defin törenlerinde, tabutun üzerine biberiye dalları koyarlarmış. Belki de güzel kokusunun tüm kötü ruhları uzaklaştırması içindir. Tütsümsü aromasıyla yemeklere farklı bir lezzet katar.
Özellikle et,balık veya kümes hayvanları ile yapılan yemeklerde mükemmel bir tat bırakır damağınızda. Sadece tek başına kullanmak zorunda değilsiniz, biberiye bir çok baharatın aksine diğer tatlarla bir arada kullanıldığında çok güzel uyum sağlar.