MALZEMELER
• 2 Çorba kasesi pirinç
• 250 gr Kıyma
• 1 Adet orta boy kuru soğan
• 1 Diş sarımsak
• 3 Adet domates
1 Tutam maydanoz
• Tuz Karabiber
• Sıvıyağ •Su
Yapılışı:
Pirinçleri tuzlu ılık, suda yaklaşık olarak yarım saat bekletip yıkayıp süzüyoruz. Tencereye yağı koyup ocağın altını yakıyoruz. Pirinçleri tencereye alıp tahta kaşıkla karıştırarak kavuruyoruz. Tuz, şeker koyup kaynar su veya et suyu koyup kapağını kapatıp pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapağını açıp pilavın su kıvamını ayarlıyoruz. Kapağı kapalı olarak ocaktan alıp demlendiriyoruz.
Kıymayı bir kaba alıyoruz. Üzerine rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, tuz koyup yoğuruyoruz. Minik toplar yapıp yuvarlıyoruz. Köftelerin üzerine hafif un serpiyoruz. Bütün köftelerin unlanmasını sağlıyoruz. Tavaya biraz yağ koyup köfteleri kızartıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayıp kızaran köftelerin üzerine döküyoruz. Tuz, karabiber koyup soteliyoruz. Pilavı bir kaseye koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine hazırladığımız köfteli harcı koyup servis ediyoruz. İsterseniz ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı