Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası


Çorbanızda et suyu tablet de kullanabilirsiniz
Malzemeler 5 Kişilik

Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterollerin lezzetinin daha da artması için servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında bekletin.

Malzemeler 6 Kişilik

Bezelyeli Pilav Tarifi


Bezelyeli Pilav


Pilav pişirirken lapa olmaması için çok fazla karıştırmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su

Patates Püresi

Patates Püresi

Patates püresini et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik

  • 5-6 adet patates

Beşamel Soslu Köfte

Beşamel Soslu Köfte

Köfte yaparken kullanacağınız bayat ekmekleri et suyu ile ıslatırsanız köfte daha lezzetli olur.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Yeterince tuz
  • Beşamel sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Künefe - Künefe Tatlı Tarifi

Künefe

Misafirlerinize künefenin yanında mutlaka su ikram edin.
Malzemeler 12 Kişilik

  • 1 kg tel kadayıf
  • 1 kg toz şeker

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç