Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Şaraplı Kalkan

ŞARAPLI KALKAN

Malzemeler:
1 kg. kalkan balığı
2 su bardağı beyaz şarap
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 defne yaprağı
1 limon su
Birer çay kaşığı , yenibahar , karabiber , kimyon , tarçın , tuz.
Yapılışı:
Kalkan ince parçalar halinde dilimlenir. Yıkanıp tencereye yerleştirilir. Üzerine 2 bardak şarap konur. Defne yaprağı , tuz, karabiber, tarçın, kimyon, yenibahar ilave edilir. Orta sıcaklıkta iyice pişirilip suyu çektirilir. Soğuduktan sonra etlerin üzerinden siyah derisi alınarak servis tabağına konur. Üzerine, limon suyu ile karıştırılıp çırpılmış zeytinyağı dökülerek servis yapılır.

Istakoz Haşlaması

STAKOZ HAŞLAMASI Malzemeler: 1 ıstakoz
1 demet maydonoz
1 soğan
1 kahve fincanı sirke
tuz
Sosu için:
2 yumurta sarısı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Kefal Balığı Buğulaması

KEFAL BALIĞI BUĞULAMASI

Malzemeler: 1 kg. kefal balığı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydonoz
1 soğan
2 diş sarımsak
250 gr. Domates veya 1 yemek kaşığı salça
3 sivri biber
2 limon
1 havuç
2 patates
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Balıklar dilimlenir. Bir tepsi veya ateşe dayanıklı cam bir tencereye dizilir. Aralarında kıyılmış maydonoz konur. Havuç ve patatesler fındık büyüklüğünde, soğan ve domatesler de halka halka doğranır.

Biberli Balık

BİBERİYELİ BALIK

Malzemeler: 400 gr. Balık fileto (somon, sudak, mezgit, levrek vs.)
30 gr. Margarin veya tercih edilen yağ
1 adet domates
5-6 yaprak biberiye
2 yaprak defne
1 çorba kaşığı sirke
1 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
½ demet ıspanak
1 tutam toz şeker
Yapılışı:
Domatesi

Balık Köftesi

BALIK KÖFTESİ

Malzemeler: 300 gr. Kılçıksız balık eti
2 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 adet soğan
kırmızı biber
kimyon
tuz
un
1 adet yumurta
30 gr. Margarin
Yapılışı:
Balık etini kaynar suya atıp 2 dakika haşlayın. Soğanı rendeleyin, ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip su ile ıslatıp sıkın. Balık eti, soğan, ekmek, maydonoz, yumurta ve baharatları tuz ekleyerek yoğurun. Küçük köfteler halinde yuvarlayın ve una bulayıp tavada kızartın.

Fırında Lüfer

Fırında Lüfer


Malzemeler
  • 4 adet lüfer
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 100 gr yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 100 gr tereyağı
  • Defne yaprağı
  • Tırnak kekik
  • 1/2 şişe beyaz şarap
Yapılışı: Balıkları temizledikten sonra

İzmir İşi Sütlü Balık

İzmir İşi Sütlü Balık

Malzemeler:

  • 1kg Levrek,
  • 400 gram süt,
  • 120 garm tereyağ,
  • 150 gram mantar,
  • 10-15 iç midye,
  • 50-60 gram rendelenmiş kaşar,
  • 2 dolu çorba kaşığı un,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 2 adet yumurta.
Yapılışı: İzmir İşi Sütlü Balık