Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2021 Pazar

Kıymalı Kuru Börek Tarifi

Kıymalı Kuru Börek Malzemeleri


Hamuru için Malzemeler
2 + ¾ su bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
¼ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı süt
¼ su bardağı su

Açmak için Malzemeler

6 Temmuz 2021 Salı

Zeytin Bozulmadan Nasıl Saklanır?


Zeytin Bozulmadan Nasıl Saklanır?


Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden olan zeytin ürünleri, genellikle hazır alınarak tüketilen bir gıda maddesidir. Açık ya da paketli olarak satılan zeytinler, çeşitli gıda markaları tarafından toplanıp farklı biçimlerde işlenmesi ile mutfaklarımıza gelmektedir. Bu şifa kaynağı lezzetli besin, içinde tuz bulundurduğu için çabuk bozulmaktadır. Bu sebeple zeytin ürünlerini düşük gramajlarda satın almanız yararlı olacaktır.

30 Haziran 2021 Çarşamba

Karamel Tarifi

nurselin evi tatlılar


Krem Karamel Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
8 yumurta sarısı
1 portakal kabuğu rendesi

Susamlı Simit Tarifi - Simit nasıl Yapılır?

susamli simit


Susamlı Simit

Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ

11 Haziran 2021 Cuma

YUMUŞACIK SÜNGER GİBİ İNANILMAZ LEZZETLİ SUSAMLI PİZZA POĞAÇA TARİFİ💯👌


1 buçuk yemek kaşığı toz pakmaya 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz 6 _ 6 buçuk su bardağı un POĞAÇALARI BULAMAK İÇİN 3 yemek kaşığı pekmez Yarım çay bardağı su 1_1 buçuk bardak kadar kavrulmuş susam ÜZERİ İÇİN Kaşar peyniri Domates Biber Sucuk

6 Haziran 2021 Pazar

KISIRI BİRDE ADANA USULÜ ADANALIDAN İZLEYİN MUHTEŞEM BİR LEZZET SİZİ BE...

Mercimekli köfte nasıl yapılır? Mercimekli köfte tarifi

Yeşillik ve limon ile mercimekli köfteyi sevmeyen yoktur. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu nefis köftenin besin değeri de yüksek. Hazırlanışı da oldukça kolay. Peki mercimekli köfte nasıl yapılır? İşte mercimekli köfte tarifi...


Mercimekli köfte hazırlarken birkaç noktaya dikkat edilmesinde fayda var. Köftenizi yoğururken bütün malzemelerin güzelce özleşmesini sağlayın. Ayrıca bulguru tencereye ilave ettikten sonra ocağın altını kapattıktan sonra dinlendirin.


İzmir'in meşhur şambali tatlısı. Bu kadar mı kolaymış diyeceksiniz!! Har...

2 Haziran 2021 Çarşamba

Hangi ay hangi sebzeyi meyveyi yemelisiniz? Ay ay sebze meyve takvimi...

1
undefined
Günümüzde özellikle büyük marketlerde dört mevsim her türlü sebzeyi, meyveyi bulmak mümkün olsa da sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek, hem sağlık, hem ekonomi açısından çok daha doğru bir hareket. Böylece yerel üreticiye destek olmak ve gıda sisteminin gezegenimiz üzerinde yaptığı etkiyi azaltmak da

30 Mayıs 2021 Pazar

🔴SIRLARINI VERİYORUM 🤚UN YOK,YAĞ YOK,YUMURTA YOK. GERÇEK ŞAMBALİ TARİFİDİR.

Şambali (Şam tatlısı) TARİFİ hamuru için 👇 1 paket irmik (500 gram) 1 su bardağı dolusu şeker 1 su bardağı süt yarım çay kaşığı TEPELİ karbonat şerbeti için 👇 2.5 bardak toz şeker 1.5 bardak su

26 Nisan 2021 Pazartesi

Kilis Tava İle Kolay Akşam yemeği Menüsü /Kilis Tava/Şehriyeli Bulgur Pi...

Tepsi Kebabı


Malzemeler 1 kg dana döş kıyma (orta yağlı) 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber 3 adet soğan 3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı kimyon

13 Mart 2021 Cumartesi

Muskat nedir? Nerede ve nasıl kullanılır?

Bir yandan yemeklerinizi tatlandırırken, diğer yandan da bağışıklığınızı güçlendirecek bir baharatla tanışın: Muskat

Genellikle muskat cevizi olarak anılsa da aslında bir baharat türünden bahsediyoruz. Adı sıklıkla duyulmaya başladığı için merak edilen bu baharatın faydaları nelerdir, hangi yemeklerde kullanılır biraz değinelim istedik. Doğru tüketildiğinde pek çok faydası olan muskat, yanlış kullanılırsa ciddi sorunlara yol açabiliyor. Doğru yerden temin etmekte ve dikkatli kullanmakta fayda var. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce size biraz bilgi verelim.

Küçük Hindistan cevizi olarak da anılan tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi çoğunlukla Asya ve Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişse de tarım teknolojileri geliştikçe tüm dünyaya yayılmış.

Öğütülmemiş hali iri bir zeytinden biraz daha büyük olan ve rengi bir cevizi andıran muskatı toz halinde de satın alabilirsiniz ancak tazeliğinden emin olabilmek için bütün olarak alıp rendeleyerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

Çekirdeği ve iç kısmı neredeyse aynı tada sahip olsa da etli kısmı daha tatlı ve yoğun bir tada sahiptir. Yiyeceklere lezzet vermesi için kullanılır. Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan Muskat, son zamanlarda Türkiye’de popülerleşmeye başladı.

Çocuğunuza yemek yedirmekte güçlük çekiyorsanız muskatın yardımınıza yetişmesine izin verin…

Faydası bol bir baharat: Muskat

Baharatlar genel olarak iştah artırıcıdır. Muskat da keskin tadıyla yemeklere güzel bir aroma

17 Şubat 2021 Çarşamba

Kitel Tarifi

Kitel Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • yarım kg ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • tuz
  • ılık su


İçine;

  • 2 adet soğan
  • 300 gram orta yağlı kıyma

13 Ocak 2021 Çarşamba

BU KURABİYE SİZİ ÇOCUKLUĞUNUZA GÖTÜRECEK (ANNE KURABİYESİ)

2 yumurta ( birinin sarisini üzeri için ayırıyoruz) 1 çay bardağı toz şeker 100 Gr eritilmiş ve ılımiş tereyağ 1 portakal kabuğu rendesi 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin kıvamı videodaki gibi olmalı)

AKŞAMDAN HAZIRLA KOY DOLABA✌🏻SABAH ÇAY DEMLENENE KADAR SİMİT POĞAÇALAR ...

Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un 1 paket(10gr kuru maya yada yarım yaş maya) Üzerine 1 yumurta akı Kavrulmuş susam İçine:kaşar peyniri,sucuk

8 Kasım 2020 Pazar

Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.


Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?

Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi

12 Ekim 2020 Pazartesi

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Türk mutfağının baharatlı, otantik ana yemeklerinin tatlıdaki yansıması bol şerbetli baklavalar, kadayıflar ve diğer tatlardır. Fazla tüketimi sağlığımız için zararlı olsa da, şerbetli tatların lezzetine kimse hayır diyemez.


Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış.

9 Ekim 2020 Cuma

Mantı Tarifi

    Hamuru için:

  • 3 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 adetyumurta
  • 1 çay kaşığıtuz

    Harcı için:

  • 250 gramkıyma
  • 1 adet orta boykuru soğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıpul biber

    Sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısalça

    Üzeri için:

  • 1 kasesarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığınane
  • 1/2 çay kaşığısumak
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • Mantı Tarifinin Püf Noktası

    Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için

24 Mayıs 2020 Pazar

Anadolu Kokan Hikayesi ve Tüm Püf Noktalarıyla Sıcacık Bir Lezzet: Tarhana

Mutfaklar, kültürlerin minik birer fragmanı aslında. Çeşitlendikçe içindeki farklı yapılar ortaya çıkıyor. Kültürümüzü mutfak üzerinden anlatmaya kalkışsak en az zorlanan millet olurduk hiç şüphesiz. Sarmamız, dolmamız, böreğimiz... Her biri bizim rengimiz, Anadolu’muz.
Tarhana da tadıyla kokusuyla baştan aşağıya Anadolu aslında. İçindeki her malzeme bir karakter, her malzeme başka bir kültür. Birleşip birlikte nefisleşiyor, birlikte güzelleşiyorlar. Tıpkı bizim gibi.
Güzelleşmekle de kalmıyorlar. Soframızın baş köşesine kurulup, ellerimizin buz kestiği akşamlarda önce damarlarımızı, sonra da yüreğimizi ısıtıyor bu malzemeler. Anne elinin güzelliğini, baba ocağının sıcaklığı taşıyorlar. Türk mutfağındaki diğer yiyecekler gibi içten ve bizden işte tarhana...
Güneşin bağrında kuruyan, şifası bol bu yiyecekle bir yolculuğa çıkıyoruz bu kez. Çeşitlerinden tutun, hikayesine kadar her şeyini inceliyoruz.
Şu taraftan buyurunuz efendim.

Darhane'den tarhanaya: Tarhananın hikayesi

tarhananin-hikayesi
Mutfağımız diye demiyoruz, her yerinden lezzet akıyor. Her lezzetin arkasında da en az onun kadar güzel bir hikaye yatıyor. Ezogelin çorbasının hikayesi mesela. Ezo Gelin’in

14 Mayıs 2020 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo PastaMuzlu Rulo Pasta Malzemeleri

Kek için Malzemeler
3 adet yumurta

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

MALZEMELER

  • 4 tane yumurta
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Kreması için; 1,5 çay bardağı sıvı krema
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 tane muz
  • Üzeri için; pudra şekeri
  • Vişne

YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.

Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır? | Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır? Muzlu Rulo Pasta tarifi. Rulo Pasta. Muzlu Rulo Pasta malzemeleri, hazırlanışı ve yapılışı. Muzlu Rulo Pasta tarifi Video. Pasta tarifleri. Rulo Pasta nasıl yapılır? Rulo Pasta tarifi. Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta 

| MALZEMELER 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu

27 Nisan 2020 Pazartesi

RAMAZAN PİDESİ TARİFLERİ

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ:
2 ADET
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta MalzemeleriMuzlu Rulo Pasta – Arda'nın Mutfağı
Pandispanya için Malzemeler
6 adet yumurta
170 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı kaynar su
115 gr. un – 1 su bardağı
50 gr. kakao – ½ su bardağı

Cantık (Bursa Usulü)

Cantık (Bursa Usulü)
Malzemeleri

Patlıcanlı Makarna

Patlıcanlı Makarna Patlıcanlı MakarnaMalzemeleri
1 paket burgu makarna – 500 gr.
2 adet patlıcan – iri küp doğranmış
Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi

Peynirli Maydanozlu Makarna

Peynirli Maydanozlu Makarna Malzemeleri
1 paket burgu makarna – 500 gr.
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı eski kaşar
1 su bardağı izmir tulumu
1 su bardağı beyaz peynir
1 bağ maydanoz
Toz sarımsak
Tuz
Karabiber
Peynirli Maydanozlu Makarna – Arda'nın Mutfağı
Peynirli Maydanozlu Makarna
Tüm peynirleri rendeleyin.
Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın ve süzün.
Makarnanızı hafif sulu bırakın.
Ardından büyük bir karıştırma kabına makarnanızı alın.
İçerisine tereyağı, peynirler, tuz, karabiber, toz sarımsak ve ince doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp, servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Peynirli Maydanozlu Makarna*

25 Nisan 2020 Cumartesi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi




Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi 


tuzlu kurabiye

 Malzemeler

  • 200 grammargarin
  • 1/3 çay bardağısıvı yağ
  • 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 1,5 çay kaşığıtoz şeker

20 Nisan 2020 Pazartesi

LEZZETLİ RAMAZAN PIDESI YAPMAK İSTERMİSINİZ��bu tarif kaçmaz yumuşacık��



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**





❤ MALZEMELER❤
1 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
10 gram kuru maya ortalama 👉 ( 1 yemek kaşığı) kadar
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 fincan sıvıyağ
aldiği kadar un
üzerine yumurta bir yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı şeker
❤PÜF NOKTASI
hamuru çok yumuşak yoğurun ve mutlaka çok yoğurun süt su ılık olsun
hamuru kagli kağıt üzerinde 30 dakika bekletin ve pideyi yaparken un oklava kullanmayın fazla bastırmadan yağlı ellerinizle şekil verin..

GERÇEK RAMAZAN PİDESİ✅ Taş Fırın Usulü�� Fırından Almış Zannedecekler BIR...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Evde kaldığımız bu günlerde ekmeğimizi pidemizi kendimiz yapıyoruz. Gerçeğini asla aratmıyor tam da ramazan yaklaşırken bu tarifi sizlerle paylaşayım istedim eh sizde bir yorum bir kalp bırakırsınız 🙈🥰
Şimdiden hayırlı sağlıklı bereketli bir ramazan olması dileklerimle Ramazanın ilk gününe bu pideler yakışır 😘

Ramazan Pidesi Tarifi

İftar saatlerine yakın pide kuyruklarında beklemek herkes için çok zordur. İnsan karnı açken saatleri hatta dakikaları geçiremez. Ama ramazanında en güzel simgelerinden bir tanesidir pideler. Ramazan pidesi yemek için illa kuyruklarda beklemenize gerek yok. Evlerinizde kendiniz ramazan pidelerinizi yapabilir ve sıcacık bir şekilde afiyetle tüketebilirsiniz.
Ramazan Pidesi Tarifi
Kolay bir şekilde yapabileceğiniz evde ramazan pidelerinizin dışarıda satılanlardan farkı

9 Nisan 2020 Perşembe

Diyet Krep (Yulaf Ezmesi ile) Tarifi

Az Kalorili Diyet Krep (Yulaf Ezmesi ile) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı (50 gr) yulaf ezmesi (rondoda toz haline getirilmiş olmalı)
  • 1 yumurta

4 Nisan 2020 Cumartesi

Simple Homemade French Bread




https://youtu.be/iCrx1RFCNaY


INGREDIENTS

1 cup warm water
2 1/4 teaspoons traditional or instant yeast
1 teaspoon salt
2 1/2 cups all-purpose white flour (plus more for kneading)

DIRECTIONS

Combine water with yeast and let bloom for 10 minutes.



UÇAK YOLCULUĞUNDA İKRAM EDİLEN MİNİK FRANSIZ EKMEĞİ/ HOMEMADE FRENCH ROLL


Fransız ekmegi. Uçak yolculuğunda sıcak sıcak ikram edilen, en çok sevdigim minik ekmekleri evde yapmanın mutluluğunu anlatamam. Çok kolay ve nefis oldu. Mutlaka deneyin bu tarifi özellikle kahvaltıda harika oluyor.

HOMEMADE FRENCH ROLL

French Roll - Fransız ekmegi 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya