Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2020 Perşembe

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo PastaMuzlu Rulo Pasta Malzemeleri

Kek için Malzemeler
3 adet yumurta

75 gr. toz şeker (1çay bardağı)
90 gr. un    (2 çay bardağı)
1 tutam vanilya

Krema için Malzemeler
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
2 adet muz – içi için
3 yemek kaşığı pudra şekeri – üzeri için
Hazırlanışı;
Krema için;
Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Son olarak kenara alın, tereyağını ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın.
Keki için;
Yumurta ve şekeri yoğun krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Unu ve vanilyayı kabaran yumurtaya eleyin ve spatula yardımı ile yumurtayı söndürmeden karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı eşit bir şekilde yayın.
200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve keki soğumaya bırakın.
Birleştirmek için;
Kekin içine kremayı sürün ve ortasına muzu yerleştirip sıkı bir rulo yapın. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.

*Hazır pasta kreması kullanabilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Muzlu Rulo Pasta*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı