Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

MALZEMELER

  • 4 tane yumurta
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Kreması için; 1,5 çay bardağı sıvı krema
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 tane muz
  • Üzeri için; pudra şekeri
  • Vişne

YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.
  • Daha sonra ılık su, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Uzun ve ince bir tepsiye ya da borcama yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerini fırça ile hafif yağlayın ve malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.
  • Fırından çıkan pandispanya biraz ılıdıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve soğuması için bekletin.
  • Krema ve krem şantiyi koyulaşana kadar mikser ile çırpın.
  • Soğuyan pandispanyayı dikkatli bir şekilde açın. Kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalan kremayı pandispanyanın üzerine sürün.
  • Muzları dilimleyip pandispanyanın uç kısmına dizin. Tekrar sarın ve yağlı kağıttan ayırıp pastayı servis tabağına koyun.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirin. Ayırdığınız kremayı sıkma torbasına koyup pastanın üzerine sıkıp vişne ile süsleyin.
  • Pastayı buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı