Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Nisan 2020 Cumartesi

UÇAK YOLCULUĞUNDA İKRAM EDİLEN MİNİK FRANSIZ EKMEĞİ/ HOMEMADE FRENCH ROLL


Fransız ekmegi. Uçak yolculuğunda sıcak sıcak ikram edilen, en çok sevdigim minik ekmekleri evde yapmanın mutluluğunu anlatamam. Çok kolay ve nefis oldu. Mutlaka deneyin bu tarifi özellikle kahvaltıda harika oluyor.

HOMEMADE FRENCH ROLL

French Roll - Fransız ekmegi 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un 50 gr tereyagı Üzerine Un ( serpmek için çok az) Ince doğranmış tereyağı Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırılır. Yuvarlayıp tepsiye dizdikten sonra da 15-20 dakika mayalandırılır. Önceden ısınmış 200 C (380F) fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. French Roll 1 cup of warm milk 1 cup of warm water 1 teaspoon dry yeast 1 teaspoon of sugar 1 teaspoon of salt 2.5 cups of flour 50 g butter Over Flour (too little to sprinkle) Finely chopped butter The dough is fermented for 1 hour. After placing on the tray, it is fermented for 15-20 minutes. We cook in a preheated 200 C (380 F) oven until golden brown.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*

HOMEMADE FRENCH ROLL

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı