Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

20 Nisan 2020 Pazartesi

Ramazan Pidesi Tarifi

İftar saatlerine yakın pide kuyruklarında beklemek herkes için çok zordur. İnsan karnı açken saatleri hatta dakikaları geçiremez. Ama ramazanında en güzel simgelerinden bir tanesidir pideler. Ramazan pidesi yemek için illa kuyruklarda beklemenize gerek yok. Evlerinizde kendiniz ramazan pidelerinizi yapabilir ve sıcacık bir şekilde afiyetle tüketebilirsiniz.
Ramazan Pidesi Tarifi
Kolay bir şekilde yapabileceğiniz evde ramazan pidelerinizin dışarıda satılanlardan farkı
olmayacak. Sizlerde yediğinizde anlayacaksınız. Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifmize göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir paket maya (25g)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım tatlı kaşığı şeker
  • yarım su bardağı ılık su
  • yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yaği
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5. 5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
Hamura sekil vermek için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • (unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım gerekirse su ilave edilebilir)
Üstüne sürmek için :
  • bir yumurta sarısı
  • bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Bolca susam,
  • çörek otu

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
  2. Sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Hamur yoğurulur ve kıvama geldikten sonra 40 dakika mayalanması beklenir (hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edin).
  3. Hamur 2 veya 3 parçaya bölünür.
  4. Tezgaha un serpilir ve her parçayı alıp elinizi de unluyarak açılır.
  5. İstediğiniz şekli verebilirsiniz (yuvarlak veya oval).
  6. Açtığımız hamuru güzelce yağladığımız (veya yağlı kağıt serebilirsiniz ya da yapışmaması için mısır unu serpebilirsiniz) tepsiye koyulur.
  7. Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir.
  8. Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır.
  9. Hamur yarım saat mayalanması için bekletilir ve tekrar şekil verdiğimiz kısımlarına önce yaptığımız işlemi uygulayın ve çatal yardımıyla delikler oluşturun (resimde görüldüğü gibi).
  10. Üstüne sos sürülür ve bolca susam, çörek otu serpilir.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, şimdiden afiyet bereketli olsun :)

Ramazan pidesi


Ramazan pidesi püf noktaları

  • İlk olarak maya süt ve şeker ile aktif hale getirilmelidir.
  • Yaş maya yerine instant mayada kullanabilirsiniz.
  • Ele yapışmayacak bir hamur yoğurduğunuzda 40 dakika mayalanmaya bırakmalısınız.
  • Pidenize şekil verirken elinizi un ve su karışımına batırmalısınız. Bu şekilde yaptığınızda şekiller daha sonra kaybolmayacaktır.

Ramazan pidesi kalori

  • 1 adet ramazan pidesi yaklaşık olarak 671 kaloriye denk gelmektedir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Ramazan Pidesi Tarifi*Ramazan Pidesi Tarifi*Ramazan Pidesi nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı