Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Kasım 2020 Pazar

Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.


Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?

Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi

sağlayan derin dondurucu, mayalı hamur saklamanız için de ideal ortamı sağlar. Hamuru yoğurun ve fazla bekletmeden istediğiniz ölçülerde poşetlere bölüştürün. Hamuru yassıtarak daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. Elinizle biraz düzleştirdikten sonra poşetin ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hamurun üzerine hazırlanma tarihini yazdığınız etiketleri yapıştırın ve bekletmeden dondurucuya kaldırın.

Derin dondurucudan çıkardığınız hamur ile gözleme, pişi, poğaça vb. ne isterseniz yapabilirsiniz. Hamuru kullanmak istediğinizde akşamdan çıkarmalısınız. Akşamdan çıkardığınız hamur, sabaha kadar hem çözünür hem de mayalanır.

Derin dondurucu için mayalı hamur tarifi

Derin dondurucuda mayalı hamur saklamak acil durumlarda işinizi kolaylaştırır. İşte size dondurucuda saklamanız için hamur tarifi:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 paket instant toz maya
  • 1,5 kilo un

Hamuru yoğurmak için toz mayayı, ılık sütü ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Elinizle karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için on dakika bekleyin. Daha sonra un, tuz ve suyu ilave edip yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamını ayarlamak için unu azar azar eklemeyi unutmayın.

Yoğurduğunuz hamuru eşit parçalara ayırın ve bekletmeden buzdolabı poşetlerine doldurun. Hazırladığınız paketleri zaman geçirmeden dondurucuya yerleştirin. İhtiyacınız oldukça geceden çıkarın, mayalanınca istediğiniz şekli vererek pişirin.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı