Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile

SEBZELİ BÖREK Tarifi

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER
    nurselin mutfagi 9 haziran cay saati
  • - 4 adet kabak. 
  • - 3 adet havuç. 
  • - 1 tutam dereotu. 
  • - 250 g kaşar peyniri. 
  • - 4 adet yumurta. 
  • - 1 su bardağı süt. 
  • - 2,5 su bardağı un. 
  • - 1 paket kabartma tozu. 
  • - 1 çay kaşığı tuz. 
  • - 1 çay kaşığı kuru nane. 
  • - sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Karışık Marmelat Tarifi

MALZEMELER

1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
marmelat tarifi

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Çay Saati Çatal Tarifi

ÇATAL

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine

Kıymalı Rulo Börek

KIYMALI RULO BÖREK

MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma 
2 adet kuru soğan 
10-12 adet sivri biber 
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber 
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karbonat


Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak

Ekmek Poğaça Tarifi

EKMEK POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak

Fincan Böreği Tarifi

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta 
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz 
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma 
2 adet soğan 
4 adet sivri biber 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık

Kitel Nasıl Yapılır?

KİTEL MALZEMELERİ

DIŞI İÇİN.
2 su bardağı irmik.
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 yemek kaşığı kişniş.
Tuz.
Ilık su.
İÇİ İÇİN.
500 g dana kıyma.
mardin mutfağı4 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI

İrmik ve köftelik bulgur. Geniş bir kaba alınır. Dövülen bol kişniş ve tuz eklenir. Kaynar su ile ıslatılıp bulgur şişene kadar üzeri kapalı bekletilip sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Dana kıyma tavaya alınır. Kavrulunca sıvıyağ gezdirilir ve küçük doğranan soğanlar eklenir. Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 

9 Ekim 2015 Cuma

Mozaik Pasta Tarifi nasıl yapılır? Mozaik Pasta Tarifi 'nin resimli anlatımı

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)

Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü,

3 Ekim 2015 Cumartesi

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

bayat-yumurta-nasil-anlasilir

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Temel gıda maddelerinden olan yumurtanın birçok faydası vardır. Ancak hem bu faydaların kaybolmaması, hem de zehirlenmelere karşı korunmak için tükettiğiniz yumurtanın taze olması çok önemlidir. Peki, buzdolabımızda yer alan yumurtaların tazeliğinden nasıl emin oluruz? Bir yumurtanın bayat olup olmadığını nasıl anlarız?
1. Yumurtanın Hava Boşluğunu Ölçmek
Bir yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için kullanabileceğimiz yöntemlerden birisi yumurtanın hava boşluğunu ölçmektir. Yumurtalar bayatladıkça hava boşluklarının genişliği artmaktadır. Taze yumurtalarda 4-5mm olan hava boşluğu, bayat yumurtalarda 12mm’nin üzerine çıkmaktadır. Yumurtanın hava boşluğunu ölçmek için ise ışığa tutmanız yeterli olacaktır.
2. Yumurtanın Ağırlığını Ölçmek
Yumurtalar bayatladıkça içerisindeki su azalmakta ve doğal olarak ağırlıkları da düşmektedir. Eğer

26 Eylül 2015 Cumartesi

HALKA TATLISI

MALZEMELER
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*HALKA TATLISI*

PEYNİRLİ AYÇİÇEĞİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
500 gram peynir
1 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;

PEYNİRLİ AYÇİÇEĞİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya 
2 yemek kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı su 
1 tatlı kaşığı tuz 
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
500 gram peynir
1 demet maydanoz 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı 
Çörekotu 

Tereyağı eritilir. Su ve süt de ılıtılır. Hepsi yoğurma kabına alınır. Üzerine maya, yumurta, şeker, tuz ve un ilave edilerek yoğurulur. Hamur dinlenmesi için yarım saat üzerini kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için beyaz peynir çatalla ezilir, içine maydanoz doğranıp eklenir. Hamur ikiye bölünür. İlk hamur, mantı hamuru kalınlığında yuvarlak biçimde açılır. Peynırli iç harç hamurun tam ortasına ve hamurun çevresine bombeli bir biçimde serilir. İkinci hamur da aynı şekilde açlır ve diğer hamurun üzerine koyulur. İki hamurun kenarlarını birleştirilir ve açılmaması için bastırılır. Hamurun ortasına, iç harcı da içine alacak büyüklükte bir kase kapatılır. Kasenin kenarlarına çatalla bastırılarak şekil verilir. Kase alınmadan hamur ortadan dışa doğru üç parmak genişliğinde bıçakla dilimlere ayrılır. Her dilim içindeki peynirli harç görünecek şekilde kendi etrafında çevrilir. Harç görünsün diye elle biraz dilimler açılır. Kase alınır ve peynirli harç hariç, hamurun her tarafına yumurta sarısı sürülür. Hamurun ortasındaki yuvarlak bölüme ayçekirdeği şeklinin son halini vermek için çörek otu serpilir. Çörek 180 derecede ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.'
Tereyağı eritilir. Su ve süt de ılıtılır. Hepsi yoğurma kabına alınır. Üzerine maya, yumurta, şeker, tuz ve

YAĞLAMA

'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*YAĞLAMA*

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
4 su bardağı ince bulgur 
200 gram dana kıyma 
1 çay bardağı irmik 
2 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
2 adet yumurta 
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram dana kıyma
3 adet soğan 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
2 çay kaşığı pul biber 
2 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı tuz 
ÜZERİ İÇİN: 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı tuz
İnce bulgur içine tuz, reyhan ve pul biber katılarak sıcak suyla ıslanır ve yumuşaması için bekletilir. soğan yemeklik doğranır. Tuz eklenerek tereyağında pembeleşene kadar kavurulur. Kıyma ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. İçerisine domates salçası, biber salçası, kimyon, pul biber ve karabiber de eklendikten sonra çatalla ezilen haşlanmış patatesler de tavaya alınır. Biraz çevirildikten sonra ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Şişen bulgurlara yumurta eklenir ve yoğurulur. İrmik ve un da eklenir ve bir kez daha yoğurulur. İyice karışan malzemelere kıyma ilave edilir. İyice yoğurulan harçtan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Parmakla içleri oyulur ve soğuyan iç harçtan konur. Ağzı kapatılır ve tekrar yuvarlanır. Patatesli içli köfteler kaynar suda üste çıkana kadar haşlanır. Tereyağ eritilir, içine tuz ve pul biber konularak kavurulur. Yağ karışımı, haşlanan köftelerin üzerine dökülerek servis edilir.'
4 su bardağı ince bulgur
200 gram dana kıyma
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet patates
200 gram dana kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası 

24 Eylül 2015 Perşembe

Avcı Böreği

KREBİ İÇİN:

4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

3 adet soğan
700 gram dana kıyma
börek tarifleriYarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:

1 su bardağı galeta unu

HAZIRLANIŞI
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin

Antakya Usulu Ispanaklı Börek

börek tarifleri
MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo ıspanak

Ana Kızlı Çorbası

MALZEMELER

- 500 g kemikli kuzu eti. 
- 1 adet kuru soğan. 
- 1 su bardağı nohut. 
- 2 yemek kaşığı biber salçası. 
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.

DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.

İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan. 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA

MALZEMELER
  • 1 adet lahana.
  • yarım dizi kuru patlıcan.
  • yarım dizi kuru kırmızı biber.
  • 5 adet büyük kuru soğan.
  • 200 g asma yaprağı.

İÇ HARCI İÇİN.
  • 3 su bardağı pirinç.
  • 3 kuru soğan.
  • 3 yemek kaşığı domates salça.
  • 3 su bardağı sumak ekşisi.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 tutam maydanoz.
HAZIRLANIŞI
  1. Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
  3. Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
  4. 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası

Cevizli Ev Baklavası

baklava tarifleriCEVİZLİ EV BAKLAVASI MALZEMELER

1 kilo un
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su 
250 gram tereyağ 
ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
6 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyla şerbet kaynatılır. İçine

Karışık Kuru Dolma Tarifi

KARIŞIK KURU DOLMA

MALZEMELER

10 adet kuru patlıcan 
10 adet kuru beyaz kabak 
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç 
dolma tarifleri
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan 
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane 
1 yemek kaşığı sumak ekşisi

HAZIRLANIŞI

Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve

Peynir Tatlısı Tarifi

HAMURU İÇİN:
resimli tarifler1 kilo künefe peyniri
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Su ve şeker ocakta eritilerek şerbet yapılır. Şerbete pişmeye yakın