Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Eylül 2015 Cumartesi

YAĞLAMA

'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*YAĞLAMA*