Malzemeler;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı un
Tuz
İç harç için;
200 gr yarım yağlı beyaz peynir
½ bağ maydanoz – kıyılmış
Ayçiçeği yağı –kızartmak için
Hazırlanışı;
Un tuz ve karbonatı bir kasede harmanlayın, ortasını havuz yapıp hamur için olan diğer malzemeleri ekleyip hamur elde edin.
İç harç için, peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, unlanmış tezgahta merdane ile açın. İçine peynir karışımından ekleyip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına çatal ile bastırarak iyice kapanmasını sağlayın.
Kızgın yağda kızartın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı