MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*YAĞLAMA*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı