Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Yemeklik Endemik Bitkiler

Yemeklik Endemik Bitkiler Orkide :
Ülkemizde endemik orkide çeşitleri vardır. Bunlardan sahlep yapılabilmekte, K. Maraş ilinde ise dondurmalara katılmaktadır. Maraş Dondurmasının meşhur olmasının kaynağında orkidelerden elde edilen sahlep önemli rol oynamaktadır. Nitekim bu ilimizde endemik olarak Cephalanthera kotschyana, Dactylorhiza Osmanica (Osmaniye orkidesi) orkideleri yetişmektedir.

Kremalı Mantarlı Makarna

 

Mantarların kararmaması için pişirmeden önce bir süre limonlu suda bekletin.
Malzemeler 4 Kişilik


  • 1 paket makarna
  • 250 gr mantar

Tavuk Göğsü Dolması



Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kök ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası


Çorbanızda et suyu tablet de kullanabilirsiniz
Malzemeler 5 Kişilik

Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterollerin lezzetinin daha da artması için servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında bekletin.

Malzemeler 6 Kişilik

Bezelyeli Pilav Tarifi


Bezelyeli Pilav


Pilav pişirirken lapa olmaması için çok fazla karıştırmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su

Patates Püresi

Patates Püresi

Patates püresini et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik

  • 5-6 adet patates