Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Kaşarpeynirli Krep Dürüm

Kaşarpeynirli Krep Dürüm tarifi

için Malzemeler :


  • 4 dilim taze kaşarpeyniriı
  • 5 yumurtaı
  • 1 kahve fincanı light sütı
  • 1 çorba kaşığı mısır unuı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
  • 2 soğanı
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
  • 4-5 dal maydanozı
  • Tuz karabiberı
  • Süsleme için:
  • 4-6 taze soğan sapıı
  • Birkaç nane dal
  • Kaşarpeynirli Krep Dürüm
yemeğinin hazırlanışı:

Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta süt mısır unu rendelenmiş kaşarpeynir maydanoz tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

Patatesli Patlıcan Sandviç

Patatesli Patlıcan Sandviç tarifi

için Malzemeler :

  • 2 kalın dilim bostan patlıcanı
  • 1 küçük patates
  • 1 dal dereotu
  • 2 dal semizotu
  • 1 çorba kaşığı soya filizi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Patatesli Patlıcan Sandviç

yemeğinin hazırlanışı:

Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın.
Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın.
Dereotu semizotu kalan yağ tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın.
1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın

SODALI EKMEK

SODALI EKMEK
İrlanda da meşhur olan bu ekmek malzemeler ve farklı yapılışı ile değişik bir dokuya sahip

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ekmek unu veya normal un
  • 2 su bardagi kepekli un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tartar kremi
  • 1 cay kasigi seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 1 1/2 - 2 su bardagi arasi sut
Yapilisi:
- Butum kuru malzemeleri (unlar, tuz, seker, karbonat ve tartar kremi) birlikte genisce bir kaba eleyin.
- Parmak uclarinizla yagi unla karistirip ezerek unun icine yedirin.
-

Hızlı Ekmek Tarifleri

Hızlı Ekmek Tarifleri


Malzemeler:
4 yemek kasigi tereyagi
1/4 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
2 yumurta
1 su bardagi un
1 bucuk su bardagi misir unu
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
Yapilisi: - Yaglari ufak bir tencerede eritin.
- Icine sutu ilave edip sogumussa hafif ilikca hale gelecek kadar isitin
- Un, kabarta tozunu genis bir kaba eleyip misir unu, tuz ve sekeri ilave edip karistirin.

Tatlı Ekşi Soslu Dört Mevsim Mantısı

Tatlı Ekşi Soslu Dört Mevsim Mantısı


175 g Çin mantısı hamuru daireler halinde kesilmiş)
175 g kuzu kıyması (bütün yağları alınmış etten, kalın çekilmiş)
1 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (isteğe bağlı)
1 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
3 taze soğan (ayıklanıp, çok ince doğranmış)
1 orta boy havuç (kazınıp, rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu)
1/2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 tatlı kaşığı kişniş (ya da maydanoz;, çok ince kıyılmış)

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Malzemeler:

1 paket yüksük makarna (küçük ve ortası delik olanlardan)(kalem makarna da olabilir)
4 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
3 diş sarımsak
çeyrek bağ maydanoz
5-6 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık tereyağ - 5 kaşık sıvıyağ

Kuveyt Pilavı hazırlanışı, tarifi, yapılışı

Kuveyt Pilavi


  • 3/4 su bardagi yesil mercimek
  • 2 su bardagi pirinç
  • 2 tane iri sogan
  • 3 1/2 bardak et suyu (ben bir paket et suyu tableti kullandim - siddetle tafsiye olunur)
  • Tereyagi
Hazirlanisi:
  1. Pirinci yikayip sicak suda 20 dakika islayin
  2. Mercimekleri bol suda haslayip süzün
  3. Tereyagini eritip pirinci seffaflasincaya kadar kavurun
  4. Mercimekleri ilave edin. Biraz karistirip tuzunu ve suyu ekleyin (et suyu tableti kullanacaksaniz, tuz koyarken dikkat edin fazla gelmesin)