Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
11 Mart 2016 Cuma
Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulmak İçin
Balık Kokusu
Deniz ürünlerinden yayılan koku en kötüsüdür. İki hamlede üstesinden gelebilirsiniz.
Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin En Kolay 10 Yolu
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Bayat Ekmekleri
Çikolata Nasıl Eritilir?
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Çikolata eritmek,
Çikolata Nasıl Eritilir
Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir?
Peynir Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Peyniri dolapta uzun süre saklayabilmek için, alırken dikkatli olmak gerekiyor.
Peynir alırken öncelikle son tüketim tarihine dikkat etmelisiniz. Eğer alacağınız peynirin son tüketim tarihi yaklaştıysa onu tercih etmeyin. Çünkü son tüketim tarihi yaklaşmış ürünleri uzun süre saklayamazsınız. Diğer bir dikkat konusu da ambalajıdır.
Pişirme İçin Basit ve Yararlı Tüyolar
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
pratik bilgiler
Artan Hamur İşlerinizi Değerlendirin
Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Facebook'ta Beğen:
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesliyse eğer 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesliyse eğer 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Artan Hamur İşleri
Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık
Bu pişirme gerektirmeyen kek zengin bitter çikolata içeriğiyle, bal, tereyağı ve krema ilavesiyle (sağlıklı bir tarif vereceğiz demedik) adeta bağımlılık yapıyor. Bisküviyi, yabanmersinini ve antepfıstıklarını karıştırıp bir kek kalıbına sıkıştırın. Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık.
Malzeme Listesi (12 Kişilik)
1 Mart 2016 Salı
Hazır Baklava Yufkasından Peynirli Sodalı Rulo Börek Tarifi
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Güneş Börek ( Ispanaklı Peynirli )
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Farklı ve Şık Poğaça Şekillendirme Teknikleri
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Tahinli Meze Humus Tarifi - Evde Nohutlu Vegan Sos
Humus Malzemeleri
3 su bardağı nohut
3 yemek kaşığı tahin
Yarım limonun suyu
3 diş sarımsak
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için sumak
Turşu
Ceviz
26 Şubat 2016 Cuma
Yeşil Detoks İçeceği
Kışın bitmesine sayılı günler varken üzerimizde biriken toksik etkileri detoksatif içerikli sağlıklı içeceklere bir başlangıç yaparak azaltmaya ne dersiniz? .. Veganlar, vejetaryenler ve sağlığını korumak isteyen sporcular için de çok ideal .. Yemyeşil, bol lifli ve tok tutan bu içecek karışımını sizler için paylaştım..
Malzeme Listesi
- 1/2 dal roka
- 1/2 demet ıspanak
- 1 tane salatalık
- 1/2 adet avokado (yumuşak)
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1/2 adet yeşil elma
- 1 dal kereviz sapı
- 1 dal taze nane
- 1 tutam himalaya tuzu
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Yeşil Detoks İçeceği
Zeytinli, Peynirli Ekmek Tarifi
Aslında bu tarifi evinizde artan peynirleri, yeşillikleri ve zeytinleri kullanarak yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, hem artan malzemelerim değerlenmiş oluyor hem de daha lezzetli bir ekmek ortaya çıkıyor.
Malzeme Listesi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ (içine koyacağınız peynir yağlıysa eğer yarım bardak sıvı yağ koyun)
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ufalanmış peynir
- 1/2 demet dereotu ya da maydanoz
- 1 su bardağı siyah ya da yeşil zeytin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz)
Hazırlanışı
Adım 1
Derin ve geniş bir kapta yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
Adım 2
Sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Adım 3
Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta iyice karıştırıp sıvı karışıma ilave edin. Hepsini birden tekrar çırparak karıştırın.
Adım 4
Peynir, yeşillik ve zeytini ekleyip spatula ile karıştırın.
Adım 5
Dikdörtgen fırın kabınızı yağlayıp karışımı içine dökün ve 180 derecede ısınmış fanlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besin
Tavada Pratik Pizza
Dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz, lezzetli ve hızlıca hazırlanan kolay pizza tarifi.
Malzeme Listesi
- HAMUR İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
Kolay İçli Köfte
Hem çok pratik hem de çok lezzetli kolay içli köfte tarifi.
Malzeme Listesi
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı un
- tuz
- ....
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- kıyma,1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- baharat
- iri kıyılmış ceviz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
İçli Köfte,
kolay
Ali Nazik Tarifi
Özellikle Gaziantep ile özdeşleşmiş hemen hemen her lokantada bulabileceğiniz enfes bir lezzeti evde de deneyebilir ve çok basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize farklı bir lezzet tattırabilir veya hafta sonunda ailece yiyebileceğiniz bir yemek...
Malzeme Listesi
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy kuru soğan(isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- göz kararı fesleğen(isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 kase üzme yoğurt(çok az su ile sulandırıp kıvamı açabilirsiniz)
Hazırlanışı
Adım 1
Patlıcanlara çatalla delikler açıp fırında yağlı kağıt serilmiş tepside
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Ali Nazik Tarifi
11 Şubat 2016 Perşembe
eBooks - Tutorials - Audio: The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes
eBooks - Tutorials - Audio: The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes: The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes Already Hiding in Your Kitchen by Jennifer Chandler Requirements: ePUB Reader 65.5 MB, 2014 O...
eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. Twitter bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.https://twitter.com/Mi_DeliMiDeli if you found dead link on my post.I will try to upload again as soon as
eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. Twitter bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.https://twitter.com/Mi_DeliMiDeli if you found dead link on my post.I will try to upload again as soon as
9 Şubat 2016 Salı
Kıymalı Cevizli Börek
Malzemeler;
Kıymalı harç için,
Zeytinyağı
1 adet soğan - yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ezilmiş
300 gr kıyma
1 tutam kimyon
23 Ocak 2016 Cumartesi
Bulgur Köftesi
Malzemeler;
Köftesi için;
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan – rende
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
7-8 dal maydanoz
1 avuç kuru reyhan
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Goralı Tarifi - Goralı Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
4 adet sosis
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Amerikan Salatası için;
2 adet havuç – küp doğranmış
2 adet patates – küp doğranmış
1 su bardağı bezelye – donuk
Mayonezi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Goralı,
Goralı Tarifi,
nasıl yapılır
Yulaflı Kurabiye
Malzemeler;
½ su bardağı badem – doğranmış
1.5 su bardağı yulaf
2 adet olgunlaşmış muz
1 tutam deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tarçın
Mercimek Salatası
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek – haşlanmış
1 adet sarı dolmalık biber- küçük küp doğranmış
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Mercimek Salatası
22 Ocak 2016 Cuma
Her Öğünde Organik Gıda mı?
Modern, endüstriyel tarımda ne yaptıysak; gıda daha hızlı yetişsin daha yağlı, daha ucuz, daha iri olsun diye yaptık. Ama kimse insanları, hayvanları ve ekolojik sistemi düşünmedi.
Yediğimiz yiyeceklerin ve beslenme alışkanlıklarımızın son 50 yılda ne kadar değiştiğinin farkında mısınız? Buna karşın marketlerde pazarlanan yiyeceklerin görsellerinde hala yemyeşil çiftlikler, gülen çiftçiler, ahşap çitler, dışarıda gezinen hayvanlar ve illa ki doğal yazısı bulunur. Aslında bunlar var olmayan bir fantezinin ya da geçmiş hatıraların görüntüleridir.
Süpermarkete girdiğinizde sizi binlerce çeşit ürün karşılar. Burada mevsim diye bir şey yoktur. Yılın her mevsimi domates bulabilirsiniz. Dünya’nın başka bir yerinde yeşil haliyle toplanmış ve etilen gazı ile olgunlaştırılmış!
Bir hayvanın hangi şartlarda yetiştirildiğini görmek istesek sizce ne olur?
Et reyonlarında artık pek kemik göremezsiniz. Sizin için paketlenip hazırlanmış bu etlerin aslında nereden geldiğini, hayvanın hangi şartlarda yetiştirildiğini görmek istesek sizce ne olur?
Gıda sektöründeki firmalar renkli etiketlerin ve reklamların arkasında bir şeyler saklıyorlar. Gerçekte ne yediğimizi tam olarak açıklamıyorlar. Çünkü eğer bilirsek artık yemek istemeyebileceğimizden korkuyorlar.
Bir paket eti yiyecek zincirinde geriye doğru takip edersek bizi düşündüğümüzden farklı bir gerçek karşılar. Bu gerçek çiftlik değil bir fabrikadır. Bu et çiftçi ya da yetiştiricilerin çok da bir şey yapmasına gerek duyulmadan çok uluslu firmalar tarafından işlenir. Tabağımıza gelen et, işlenen hayvanların ve işçilerin kötü muamele gördüğü devasa üretim bantlarından gelir. Tohumdan süpermarkete kadar bütün gıda zincirini ele geçiren çok uluslu şirketler, gıdaları kasıtlı olarak bizden sakladıkları işlemlerle tehlikeli ama onlar için karlı hale getiriyorlar.
Tüm endüstriyel gıda sisteminin başlangıcı fast food restorantlarıdır. 1930’lu yıllarda Amerika’da yepyeni bir restorant biçimi ortaya çıktı. Adına ‘Drive-In’ dedikleri bu restorantlarda arabanızı park ettikten sonra sizinle ilgilenen garsona siparişinizi veriyor ve arabanızdan aşağıya inmeden yemeğiniz size kadar geliyordu.
McDonald kardeşlerin çok başarılı bir Drive-In restorantları vardı. Bu başarıya karşın maliyetleri azaltmaya ve işleri basitleştirmeye çalıştılar. Sonunda restorant yönetimi için devrim sayılabilecek bir fikir geliştirdiler. Aslında basitçe ifade etmek gerekirse, restorant mutfağına fabrika sistemi getirdiler. Her işçiyi sadece bir işi yapması için eğittiler. Tüm gün tekrar tekrar aynı işi yapan işçiler aslında yerleri daha kolay doldurulabilir ve ucuza çalıştırılabilir hale gelmiş oldular.
McDonald’s restorantlarında yiyecekler ucuz ve lezzetliydi. İşte bu McDonald’sın fast food restorantlarına müthiş bir başarı getirdi. Tekdüzeliğin hakim olduğu sistem, tüm istenmeyen sonuçlarına rağmen uygulandı. McDonald’s Amerika’nın en büyük kıyma alıcısı olduğunda ve her yerde tamamıyla aynı lezzette hamburger satmak isteyince kıyma üretiminin biçimini değiştirdiler. McDonald’s şirketi patates, domuz eti, tavuk, domates, marul ve hatta elmanın en büyük alıcısı durumuna geldi.
McDonald’s gibi şirketler büyük tedarikçilerle çalışmak isterler. Tedarikçiler büyüdükçe tüm gıda sistemini kontrol eden firmalar haline geldiler. Kendi içlerinde de büyümenin getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve McDonald’s gibi firmaların ihtiyaçlarına yetişmek için sistemler geliştirdiler. Amerika’da 1970 yılında en büyük 5 sığır eti firması, sığır eti pazarının %25’ine hakimken, bugün ilk 4 büyük firma %80’ine hakim durumda. Bunun sonucu siz fast food restorantında hiçbir şey yemeseniz bile yediğiniz etin bu sistem tarafından üretiliyor olmasıdır.
Tüm insanlık tarihi boyunca Dünya’da bu kadar büyük ve güçlü gıda şirketleri olmamıştı. Amerika’daki Tyson şirketi gelmiş geçmiş en büyük et firmasıdır. Tyson şirketinin yaptığı, piliç yetiştirme biçimini endüstride kökten değiştirmek oldu. Şimdi piliçler, 50 yıl öncesine göre yarı zamanda yetişkin hale getiriliyor ve eskiye göre iki kat büyüklükte tavuklar elde ediliyor. Ayrıca insanlar tavuğun beyaz etini çok sevince, onlar da tavuğu geniş göğüslü
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Organik Gıda
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)