Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Nisan 2011 Cuma

Peynirli Ispanaklı Üçgen Börekler

Malzeme: (24 adet)
• 500 gr. ıspanak, yıkanmış, doğranmış
• 200 gr. a2 yağlı taze kaşar peyniri
• 1 diş sarımsak, ezilmiş
• Va tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
• Vı limon kabuğu rendesi
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
• 6 adet yufka
• 50 gr. margarin, eritilmiş

Hazırlama:
Ispanakları arada bir karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tel süzgeçte bastırarak suyunu tam olarak akıtın ve soğumaya bırakın. Peyniri, sarımsağı, hindistancevizi ren*desini ve limon kabuğu rendesini bir kâseye koyun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanağı ilave ederek iyice karıştı*rın. Bu sürede yufkaları nemli bir mutfak bezinin alünda tutun. Her bir yufkayı erittiğiniz yağla fırçalayın ve üçer santimlik şeritler halinde kesin. Ucuna bir kaşık dolusu peynirli karışımı koyun. Şeridi üçgen şeklinde katlayın. Tüm yufkaları sardığınızda hafif yağlı fırın tepsisinin üze*rine dizin. Bir fırçayla yağın kalanını üstlerine sürün. Ön*ceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırına yerleştirin ve pembeleşene kadar 8—10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Yulaflı Çörekler

Malzeme 12 adet)
Bu çörekler, üzerlerine yağsız krem peynir sürüldüğün*de çok lezzetlidirler.
• 350 gr. yulaf unu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tutam kabartma tozu
• 3 çorba kaşığı margarin
• 150 mi. kaynar su

Hazırlama:

Fırını önceden 150°’de (gazlı fırınlarda 2) ısiün. Yulaf ununu, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyun. Margarini başka bir kaba koyup üzerine kaynar suyu dökün. Marga*rin eriyene kadar karıştırın. Yulaf ununu ilave edip hamur haline getirin. Unlanmış bir alanda hamuru yoğurun. 25 cm.lik yuvarlaklara bölün. Her yuvarlağı sekiz eşit parçaya ayırıp pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önceden ısı*tılmış fırında 1 saat pişirin ve soğumaya bırakın.

Kuru Üzüm ve Tarçınlı Çörek

Malzeme 6 adet)
• 75 gr. margarin
• 1 adet küçük yumurta
• Vz bardak yağsız süt
• 150 gr. un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tutam tuz
• 75 gr. kuru üzüm

Hazırlama:
Fırını önceden 190°’de (gazlı fırınlarda 5) ısıtın. Altı a-det küçük çörek kabını veya kâğıdını hafifçe yağlayın. Margarini, yumurtayı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. U-nu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu kaba ilave edin. Kuru üzümleri de kaüp iyice karıştırın. Karışımı altı küçük pi*şirme kabına bölün çörekler iyice kabarana kadar 20 daki*ka pişirin. Soğumaya bırakın.

Avokado ve Hindi Pastırmalı Çörek

Malzeme:
(1 Kişilik)
• 1 dilim yağsız hindi pastırması
• 1 adet küçük avokado
• 1 adet İngiliz çöreği
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlama:
Hindi pastırmasını küçük parçalar halinde kesin ve ta*vada kendi yağında kızartın. Avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkarıp ikiye bölün. Yarısını ezin, diğer yansını dilimleyin. Çöreği ikiye bölüp her iki dilimi de kızartın. Ezdiğiniz a-vokadoyu üzerine sürün ve dilimlerle süsleyin. limon su*yu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kızarmış pastırmayı üze*rine koyun ve hemen servis edin.

10 Nisan 2011 Pazar

Sebze Musakka Tarifi


MALZEMELER:
- 1 adet kabak
-1 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 2 domates
- 1 soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tam buğday unu
- 1 su bardağı süt
- 4 kaşık zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:

Fırında Mücver

Malzemeler:
- 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak)
- 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak)
- 500 gram rendelenmiş kabak
- 10 çorba kaşığı silme kepek
- 5 çorba kaşığı dolusu kıyılmış taze soğan
- 3 çorba kaşığı tepeleme taze, kıyılmış nane yaprağı
- 3 çorba kaşığı tepeleme maydanoz 1 tane yumurta
- 1 fiske tuz, karabiber,
Hazırlanışı:
Yumurta, kepek, tuz ve karabiberi karıştırın. Loru ilave edin. Rendelenmiş kabağı elle sıkıp suyunu süzün. Maydanoz ve soğanı ekleyin. Hazırladığınız harcı üzerine boşaltıp karıştırın. Ateşe dayanıklı cam tencereyi hafifçe yağlayın. Mücverî boşaltın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktakî (180 derecede) fırında üstü kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.


Çalışanlar için Özel Diyet Yemeği ve Öneriler

Azmedenler her gün hedefe daha da yaklaşıyor. Kilolar gittikçe, gevşeyip pörsümemek için düzenli egzersizi aman ihmal etmeyin! Unutmayın, evren mazeretleri değil, eylemi değerlendirir. Önemli olan sonuç olduğuna göre asla bahanelerin arkasına saklanmak yok. Kendine inanan ve verilen programı düzenli uygulayan mutlaka inceliyor. Azimle devam edin. Bazı günler duş alırken kışın alışkanlığıyla çok sıcak su ile yıkanmayın, tersine çıkarken biraz da soğuk veya dayanamıyorsanız , ılık su ile dolaşımınızı canlandırın. Önce sıcak sonra soğuk su ile yapılan duşlar bedeni canlandırır, dolaşımda şok etkisi yaratır. Hele duş altında kendinize biraz da masaj yaparsanız çok iyi olur.
Pek çok kişi Özellikle öğlen yemeklerini dışarıda ya da iş yerinde yiyor. Bu yüzden uygun, ucuz ve sağlıklı diyet yemekleri bulamadığından yakınıyor. Gerçekten de bu durum pek çok kişiyi diyetten vazgeçme noktasına getiriyor, işte sizlere evdeki malzemelerden hazırlayacağınız ucuz, besleyici ve sağlıklı bir yemek önerisi…
Termos Yemeği

MALZEMELER:
• 1 fincan minik doğranmış sebze (kabak, taze fasulye, kırmızı ya da yeşil dolmalık biber, semizotu, ıspanak, brokoli, pırasa, enginar,
bakla.) istediğinizi seçin, isterseniz tek tek, isterseniz bu sebzelerden karışım da yapabilirsiniz.
• 1 yemek kaşığı kuru fasulye (isterseniz barbunya, soya, sarı mercimek, börülce, nohut da olabilir)
• 1 yemek kaşığı kabuklu pirinç (yoksa normal pirinç olabilir).
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• 2.5 su bardağı içme suyu
• Birer tutam nane, dereotu, zencefil, kimyon, karabiber veya sevdiğiniz baharatlardan biri.
• İsterseniz biraz taze soğan veya sarımsak koyabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
Kuru fasulyeyi akşamdan kaynar suyla ıslatın.